Cheltuieli aferente activitatii de TELEMUNCA. Ce trebuie sa stie angajatorii

reglementare telemuncaLegea 81/2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legea care reglementeaza telemunca a fost publicata in Monitorul Oficial in data de 02.04.2018 si a inceput deja sa produca efecte la nivel national.

Aceste informatii le cunoasteti deja, dar ce nu ati aflat inca e ca lucrarea Telemunca. Avantaje. Dezavantaje. Optimizare cost se afla astazi la oferta si are REDUCERE 50% …click aici si prindeti Oferta Zilei >>


"Conform art 17, alin (3), lit j, conditiile in care angajatorul suporta cheltuielile aferente activitatii in regim de telemunca, se trec nominal in in statul de salariu sau in contractul de munca la rubrica salariu sau la alte clauze? De asemena aceste venituri din cheltuieli sunt impozabile?"


Raspunsul specialistilor de la PortalCodulMuncii.ro:


Este demn de mentionat ca potrivit art. 5 alin. (2) lit. j) din Legea 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca in cazul activitatii de telemunca, contractul individual de munca contine, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) din Codul muncii - Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, urmatoarele:

j) conditiile in care angajatorul suporta cheltuielile aferente activitatii in regim de telemunca.

Aceste chletuieli sunt cheltuieli aferente activitatii de telenca pe care le suporta angajatorul si nu sunt venituri pentru salariat. In aceste conditii, aceste cheltuieli nu se inregistreaza in statul de salarii si nici nu sunt impozabile pentru salariat.  De asemenea, nu se trec in contractul individual de munca la rubrica salariu pentru ca nu fac parte din salarizarea salariatului.

Cheltuielile  prevazute la art. 5 alin. (2) lit. j) din Legea 81/2018 pot fi cheltuielile pentru electricitate ce sunt efectuate pentru activitatea de telemunca la domiciliu salariatului.

In cazul activitatii de telemunca, elementele prevazute la art. 5 alin. (2)  din Legea 81/2018 pot fi prevazute in contractul individual de munca separat intr-un capitol intitulat, spre exemplu: Activitatea de telemunca sau pot fi prevazute dispersat.



Sursa: PortalCodulMuncii

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
reglementare telemuncaLegea 81/2018

Data aparitiei: 24 August 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cheltuieli aferente activitatii de TELEMUNCA. Ce trebuie sa stie angajatorii Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]