Decizia de numire a Comitetului de securitate si sanatate in munca 2018 - model:
Comitetul de securitate si sanatate in munca este constituit in conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, modificata si completata, a Legii nr. 319/2006, a securitatii si sanatatii in munca si in conformitate cu Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 319/2006 la societatea S.C. ........................ S.R.L. cu sediul in .........................., avand CUI RO ................ si inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J......../......../...........…
Reprezentant legal al societatii Domnul ..........................., in calitate de Administrator
Decizia nr. ............................. din .....................................
Art. 1. – In scopul de a asigura implicarea salariatilor, la elaborarea si aplicarea deciziilor in domeniul protectiei muncii, se constituie Comitetul de securitate si sanatate in munca la S.C. .................. S.R.L.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Art. 2. – Comitetul de securitate si sanatate in munca la S.C. ................................ S.R.L. organizeaza si coordoneaza masurile de protectie a muncii. Comitetul de securitate si sanatate in munca functioneaza in baza regulamentului de functionare propriu.
Art. 3. – Componenta Comitetului de securitate si sanatate in munca:
– Presedinte: ……………….. – Conducatorul persoanei juridice
– Membri: a) ........................... – reprezentanti ai angajatorului/conducatori ai locurilor de munca
b) Medicul de medicina a muncii S.C. ………………… reprezentat prin ....…………………
c) Reprezentatii salariatilor ................................. (alesi pe o perioada de 2 ani)
– Secretar: ............................................... – Conducatorul compartimentului de protectie a muncii sau persoana desemnata cu atributii in domeniu.
Art. 4. – Angajatorul are obligatia sa asigure intrunirea Comitetului de securitate si sanatate in munca cel putin o data pe trimestru si ori de cate ori este necesar.
Art. 5. – Ordinea de zi a fiecarei intruniri este stabilita de catre Presedinte si secretar, cu consultarea reprezentantilor lucratorilor, si este transmisa membrilor Comitetului de securitate si sanatate in munca, Inspectoratului Teritorial de Munca si, daca este cazul, serviciului extern de protectie si prevenire, cu cel putin 5 zile inaintea datei stabilite pentru intrunirea comitetului.
Art. 6. – Secretarul Comitetului de securitate si sanatate in munca convoaca in scris membrii comitetului cu cel putin 5 zile inainte de data intrunirii, indicand locul, data si ora stabilite.
Art. 7. – La fiecare intrunire, secretarul Comitetului de securitate si sanatate in munca incheie un proces-verbal care va fi semnat de catre toti membrii comitetului.
Art. 8. – Comitetul de securitate si sanatate in munca este legal intrunit daca sunt prezenti cel putin jumatate plus unu dintre numarul membrilor sai.
Art. 9. – Comitetul de securitate si sanatate in munca convine cu votul a cel putin doua treimi din numarul membrilor prezenti.
Art. 10. – Secretarul Comitetului de securitate si sanatate in munca va afisa la loc vizibil copii ale procesului-verbal incheiat.
Art. 11. – Secretarul Comitetului de securitate si sanatate in munca transmite Inspectoratului Teritorial de Munca, in termen de 10 zile de la data intrunirii, o copie a procesului-verbal incheiat.
Art. 12. – Atributiile comitetului de securitate si sanatate in munca:
Comitetul de securitate si sanatate in munca va avea urmatoarele atributii:
...citeste continuarea pe PortalSSM >>>