SSM: Decizia de numire a Comitetului de securitate si sanatate in munca - model

decizie numire comitet de securitate si sanatate in munca 2018decizie comitet ssmlegea 532003
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Avand in vedere normele de securitate si sanatate in munca in 2018, mai jos aveti la dispozitie un model pentru decizia de numire a comitetului de securitate si sanatate in munca.

Decizia de numire a Comitetului de securitate si sanatate in munca 2018 - model:

Comitetul de securitate si sanatate in munca este constituit in conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, modificata si completata, a Legii nr. 319/2006, a securitatii si sanatatii in munca si in conformitate cu Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 319/2006 la societatea S.C. ........................ S.R.L. cu sediul in .........................., avand CUI RO ................ si inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J......../......../...........…

Reprezentant legal al societatii Domnul ..........................., in calitate de Administrator

Decizia nr. ............................. din .....................................

Art. 1. – In scopul de a asigura implicarea salariatilor, la elaborarea si aplicarea deciziilor in domeniul protectiei muncii, se constituie Comitetul de securitate si sanatate in munca la S.C. .................. S.R.L.

Art. 2. – Comitetul de securitate si sanatate in munca la S.C. ................................ S.R.L. organizeaza si coordoneaza masurile de protectie a muncii. Comitetul de securitate si sanatate in munca functioneaza in baza regulamentului de functionare propriu.

Art. 3. – Componenta Comitetului de securitate si sanatate in munca:
– Presedinte: ……………….. – Conducatorul persoanei juridice
– Membri: a) ........................... – reprezentanti ai angajatorului/conducatori ai locurilor de munca
b) Medicul de medicina a muncii S.C. ………………… reprezentat prin ....…………………
c) Reprezentatii salariatilor ................................. (alesi pe o perioada de 2 ani)
– Secretar: ............................................... – Conducatorul compartimentului de protectie a muncii sau persoana desemnata cu atributii in domeniu.

Art. 4. – Angajatorul are obligatia sa asigure intrunirea Comitetului de securitate si sanatate in munca cel putin o data pe trimestru si ori de cate ori este necesar.

Art. 5. – Ordinea de zi a fiecarei intruniri este stabilita de catre Presedinte si secretar, cu consultarea reprezentantilor lucratorilor, si este transmisa membrilor Comitetului de securitate si sanatate in munca, Inspectoratului Teritorial de Munca si, daca este cazul, serviciului extern de protectie si prevenire, cu cel putin 5 zile inaintea datei stabilite pentru intrunirea comitetului.

Art. 6. – Secretarul Comitetului de securitate si sanatate in munca convoaca in scris membrii comitetului cu cel putin 5 zile inainte de data intrunirii, indicand locul, data si ora stabilite.

Art. 7. – La fiecare intrunire, secretarul Comitetului de securitate si sanatate in munca incheie un proces-verbal care va fi semnat de catre toti membrii comitetului.

Art. 8. – Comitetul de securitate si sanatate in munca este legal intrunit daca sunt prezenti cel putin jumatate plus unu dintre numarul membrilor sai.

Art. 9. – Comitetul de securitate si sanatate in munca convine cu votul a cel putin doua treimi din numarul membrilor prezenti.

Art. 10. – Secretarul Comitetului de securitate si sanatate in munca va afisa la loc vizibil copii ale procesului-verbal incheiat.

Art. 11. – Secretarul Comitetului de securitate si sanatate in munca transmite Inspectoratului Teritorial de Munca, in termen de 10 zile de la data intrunirii, o copie a procesului-verbal incheiat.

Art. 12. – Atributiile comitetului de securitate si sanatate in munca:

Comitetul de securitate si sanatate in munca va avea urmatoarele atributii:


...citeste continuarea pe PortalSSM >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
decizie numire comitet de securitate si sanatate in munca 2018decizie comitet ssmlegea 532003

Data aparitiei: 30 Aprilie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

SSM: Decizia de numire a Comitetului de securitate si sanatate in munca - model Nota: 4 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]