Aceasta prevedere a intrat in vigoare din august 2017 si a adus deja batai de cap responsabililor departamentelor de resurse umane.
Pe langa incheierea contractului in scris, angajatorul are de acum si obligatia de a pastra la locul de munca o copie a contractului individual de munca pentru salariatii care presteaza activitate in acel loc (art. 16 alin. (4) din Codul muncii).
Sanctiunea neincheierii in scris a contractului de munca a fost inasprita, iar definitia muncii nedeclarate a fost extinsa, potrivit modificarii Codului muncii prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 53/2017...citeste despre noile obligatii ale angajatorilor aici >>>
Tocmai de aceea, angajatorii cer digitalizarea contractelor de munca si a condicii de prezenta, iar Inspectia Muncii este de acord cu aceasta masura, observa Ziarul Financiar. Asa ca, atat contractul de munca cat si condica ar putea aparea si in format electronic.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Diurna legala in Romania si in strainatate
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
"Avand in vedere ca ordonanta de modificare a codului muncii se afla in prezent in Parlament si se discuta amendamentele, Inspectia Muncii este deschisa si asteapta propuneri de imbunatatire a proiectului pe care sa le transmita mai departe. (...) Mai avem cam o luna de zile la dispozitie", informeaza Dantes Nicolae Bratu, seful Inspectiei Muncii.
Ministrul muncii: absolut toate contractele de munca vor fi modificate
Trecerea contributiilor de la angajat la angajator a ridicat multe semne de intrebare, iar multe lucruri se vor schimba, in acest sens. Asa se face ca ministrul muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca toate contractele de munca din Romania se vor modifica, ca urmare a schimbarii sistemului de contributii.
Intrebata de jurnalisti ce contracte de munca se vor modifica, ministrul muncii a raspuns...citeste despre modificarea contractelor de munca aici >>>