Aceasta declaratie a fost facuta de Anton Hadar, presedintele Federatiei Nationale Sindicale, Alma Mater, la finalul unei intrevederi cu prim-ministrul Mihai Tudose si alti reprezentanti, informeaza Agerpres.
Presedintele Federatiei Nationale Sindicale: "A fost o discutie destul de deschisa, o parte din lucruri le-a spus doamna ministru al Muncii, Olguta Vasilescu. (...) este clar ca se va folosi aceasta noua modalitate, pentru ca 25% crestere salariala reprezinta ceva, dar in buna parte acestia sunt folositi pentru noul sistem de impozitare."
Anton Hadar este de parere ca aceasta majorare salariala, care va fi valabila incepand cu 1 ianuarie 2018, nu va avantaja angajatii in contexul in care acestia vor suporta o mare parte a contributiilor si impozitelor:
"Am discutat si despre noul Cod fiscal, despre care stiti cu totii ca il asteptam de atata vreme, sa vedem care ne vor fi opririle de la 1 ianuarie 2018.(...) Ma refer aici la faptul ca angajatii vor suporta cea mai mare parte a contributiilor sociale si a impozitelor si ca aici, in urma aplicarii acestei noi reglementari, care inca n-a fost facuta publica, din pacate, vom avea cresteri salariale mici, de 3-5% in ianuarie. Dar cresterea de la 1 martie 2018 va fi mult mai generoasa pentru noi, chiar daca e mai mica, va genera in final o crestere a salariilor neta de 25-30% la unii dintre colegii nostri, in functie de salarii. Au recunoscut ca vor aplica acea impozitare in care angajatul va fi cel care va suporta, in buna parte, darile catre stat, dar va fi si finantat pe masura, la 1 ianuarie 2018", a mai spus liderul sindical.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Acesta a mai declarat si ca angajatii cu salarii sub 2.000 lei vor fi impozitati, dar veniturile acestora nu vor scadea.
Anton Hadar a tinut sa precizeze ca premierul va sustine personalul din Educatie pentru ca acestia sa beneficieze de sumele de bani promise. Angajatii din Educatie trebuie sa primeasca in total 814 milioane de lei, 730 milioane lei pentru invatamantul preuniversitar si 84 de milioane de lei pentru invatamantul superior.
Majorarile salariale din invatamant vor fi de doar 20-25%? Ce sustin sindicalistii
Se pare ca reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) nu sunt convinsi de faptul ca in 2018 profesorii vor beneficia de cresteri salariale de 50%, asa cum se vehiculeaza.
Conform unui comunicat de presa FSLI, citat de Agerpres, acestia considera ca majorarile nu vor depasi 20-25%:
"Incepand cu data de 1 ianuarie 2018, urmeaza sa se aplice si pentru invatamant prevederile Legii nr 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice...citeste mai multe aici >>>