Ce trebuie sa stie angajatorii care doresc sa se implice in formarea profesionala a elevilor

Mara Dobrin
Mara Dobrin
25 Noiembrie 2016
25 Noiembrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
invatamanul profesional dualformare profesionala angajatiformare profesionala gratuita
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 81/2016 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011 publicata in Monitorul Oficial, firmele care doresc sa se implice in formarea profesionala a elevilor vor beneficia de anumite facilitati.

 
 
Despre ce beneficii este vorba si ce trebuie sa stie firmele care decid sa se implice in formarea profesionala a elevilor?

 
 
 
In acest context, aducem la cunostinta ca noile prevederi sunt valabile pentru firmele care sunt interesate sa incheie parteneriate pentru formarea practica a elevilor, dar si pentru institutiile de invatamant si persoanele interesate, care au urmat deja cele 10 clase obligatorii.

 
 
Asadar, ordonanta de urgenta introduce o alternativa la invatamantul profesional. Este vorba despre invatamantul profesional dual, care vine in ajutorul celor care doresc sa obtina calificari suplimentare, chiar daca au deja un loc de munca. Firmele care se vor implica in astfel de proiecte vor fi scutite de la plata impozitelor, taxelor si contributiilor dat fiind faptul ca vor deveni formatori, in acest sens.


 
 
Ce schimbari mai sunt prevazute?

 
 
- tinerii pana la 25 de ani nu vor plati nimic daca opteaza pentru invatamantul profesional dual, iar durata studiilor va fi de aproximativ trei ani
 
- acest tip de invatamant se va organiza la cererea firmelor, care vor deveni astfel potentiali angajatori ( dar firmele trebuie sa fie acreditate pentru a demara astfel de actiuni)
 
- cei care vor urma aceste cursuri, pot beneficia de decontarea transportului si de facilitatile de cazare si hrana, daca nu locuiesc in respectiva localitate
 

 
 
DE RETINUT: 

 
 
Invatamantul profesional dual este in vigoare de la inceputul anul scolar 2015-2016.In principiu, firmele erau nevoite sa incheie un contract de munca cu tinerii care doreau sa participe la acest tip de formare profesionala si erau nevoite sa plateasca taxele si impozitele aferente salarizarii.


 
 
NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]