"Rolul principal al ANES este acela de promovare a principiului egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare pe criteriul de sex, in toate politicile si programelor nationale.", se precizeaza in cadrul informarii de presa data publicitatii pe site-ul Ministerului Muncii.
ANES elaboreaza si aplica strategia si politicile Guvernului in domeniul egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati. Mai mult, prin intermediul ANES se faciliteaza armonizarea cadrului legislativ cu reglementarile UE. ANES integreaza activ si vizibil perspectiva de gen in toate politicile si programele si, de asemenea, controleaza aplicarea si respectarea reglementarilor in domeniu.
"ANES preia, potrivit prevederilor Legii 229/2015, atat personalul Departamentului pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati (DESFB), cu respectarea regimului juridic aplicabil fiecarei categorii de personal si fara afectarea drepturilor salariale, cat si patrimoniul acestuia, printr-un protocol de predare-primire. De asemenea, pentru a-si finanta activitatea, ANES poate utiliza si fonduri externe rambursabile si nerambursabile si poate beneficia de donatii si sponsorizari, in conditiile legii.
Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati a fost reinfiintata ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.", se precizeaza in cadrul informatii de presa.
Sursa: Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024