In situatia angajatului care indeplineste mai multe functii in aceeasi firma, cu un contract individual de munca cu norma intreaga si cu un contract individual de munca cu timp partial, la acelasi angajator, cate zile de concediu de odihna se pot oferi?
Conform specialistilor, tinem cont de faptul ca orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 din Codul muncii – Legea nr. 53/2003).
Cumulul de functii consta in existenta a doua sau mai multe contracte individuale de munca, in aceeasi perioada, ale aceluiasi salariat.
Asadar, Codul muncii nu face distinctie intre angajatorul unde se afla functia de baza si angajatorul la care salariatul isi desfasoara activitatea prin cumul desi in situatia data angajatorul este unul si acelasi pentru ambele contracte de munca.
Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor iar concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Nu uitam faptul ca prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005 a fost abrogat alin. (4) al art. 140 din Legea nr. 73/2003
– Codul muncii, potrivit caruia durata concediului de odihna anual pentru salariatii cu contract individual de munca cu timp partial nu se mai acorda proportional cu timpul efectiv lucrat.
Astfel, salariatul care are doua contracte de munca cu norma intreaga si cu timp partial la acelasi angajator beneficiaza de minimum 20 de zile de concediu de odihna pentru fiecare contract.
Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro