Cate zile de concediu revin angajatului cu doua contracte individuale de munca, unul cu norma intreaga si unul cu timp partial?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
10 Noiembrie 2014
10 Noiembrie 2014
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
contract de muncazile de concediu contract de munca cu timp partial
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In situatia angajatului care indeplineste mai multe functii in aceeasi firma, cu un contract individual de munca cu norma intreaga si cu un contract individual de munca cu timp partial, la acelasi angajator, cate zile de concediu de odihna se pot oferi?

Conform specialistilor, tinem cont de faptul ca orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 din Codul muncii – Legea nr. 53/2003).

 Cumulul de functii consta in existenta a doua sau mai multe contracte individuale de munca, in aceeasi perioada, ale aceluiasi salariat.

Asadar, Codul muncii nu face distinctie intre angajatorul unde se afla functia de baza si angajatorul la care salariatul isi desfasoara activitatea prin cumul desi in situatia data angajatorul este unul si acelasi pentru ambele contracte de munca.

Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor iar concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.

Nu uitam faptul ca prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005 a fost abrogat alin. (4) al art. 140 din Legea nr. 73/2003
– Codul muncii, potrivit caruia durata concediului de odihna anual pentru salariatii cu contract individual de munca cu timp partial nu se mai acorda proportional cu timpul efectiv lucrat.

Astfel, salariatul care are doua contracte de munca cu norma intreaga si cu timp partial la acelasi angajator beneficiaza de minimum 20 de zile de concediu de odihna pentru fiecare contract.

Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]