Fac parte dintre acei oameni care sunt foarte atenti la fundatia pe care se construieste casa, familia, cariera, viata. Da, viata. Sunt consecvent opiniilor exprimate in editorialele precedente conform carora statul este obligat sa acorde copiilor o atentie deosebita.
Salut proiectul de lege initiat de M.M.F.E.S. prin care se doreste reglementarea activitatii desfasurate de catre bone si babysitter. Sincer sa fiu, pana astazi, nu faceam distinctia intre bona si babysitter. Conform proiectului de lege, „bona este persoana acreditata in conditiile prezentei legi, care desfasoara la domiciliul propriu activitati de ingrijire, crestere, educatie si invatare a copiilor. Babysitter-ul este persoana care acorda ingrijire la domiciliul copilului, in baza unui contract incheiat intre parinti, babysitter si o agentie de baby-sitting. Interesant este faptul ca ocupatia de bona nu figureaza momentan in Clasificatia Ocupatiilor din Romania (C.O.R.). Poate beneficia de serviciile bonei sau babysitter-ului orice copil, incepand de la varsta de 3 luni si pana la absolvirea clasei a patra primare.
Serviciile constau in activitati de ingrijire si educare timpurie (pentru copii cu varste cuprinse intre 3 luni si trei ani) si activitati in afara orelor de scoala sau gradinita. Activitatea-cheie este “jocul in diferitele sale forme”. Pentru a beneficia de aceste servicii, parintii trebuie sa adreseze o cerere pentru inscrierea copilului intr-un serviciu EICZ public la compartimentul specializat al autoritatii administratiei publice locale, responsabil cu coordonarea serviciilor EICZ (la Primarie). Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale Portal Codul Muncii Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Poti obtine mai multe informatii despre serviciile EICZ consultand proiectul de lege propus de M.M.F.E.S. urmarind link-ul de mai jos:
Proiect de lege privind infiintarea, organizarea si functionarea serviciilor de educatie si ingrijire a copiilor pe timpul zilei