Masuri de SSM in desfasurarea activitatii de paza

20 Noiembrie 2013
20 Noiembrie 2013
masuri de SSMactivitati de paza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Persoanele care vor fi angajate ca paznici vor indeplini urmatoarele conditii:
• aptitudini fizice si psihice adecvate functiei;
• corectitudine, conduita cetateneasca buna, fara antecedente penale pentru infractiuni comise cu intentie;
• pregatire scolara corespunzatoare (minimum scoala generala).

Persoanele ce urmeaza a fi angajate ca paznici vor fi supuse unui riguros control medical privind starea de sanatate fizica si mentala, care sa confirme ca vor face fata conditiilor de izolare, in perimetrul pazit desfasurandu-si activitatea solitar.
 
La preluarea functiei, personalul de paza va fi instruit in legatura cu natura obiectivelor ce urmeaza a fi pazite, amplasarea, intinderea si vulnerabilitatea lor, punctele de acces si alte criterii specifice.
 
Este interzis consumul de alcool de catre personalul de paza in timpul exercitarii functiei, prezentarea la locul de munca sub influenta alcoolului sau accesul persoanelor aflate in stare de ebrietate in incinta obiectivelor pazite.
 
Este interzis fumatul sau utilizarea focului deschis in locurile in care acestea pot provoca incendii sau explozii.
 
Personalul de paza va solicita conducatorului obiectivului de paza nominalizarea locurilor in care fumatul este permis.
 
Personalul de paza va incunostinta conducerea societatii si superiorul ierarhic despre producerea oricarui eveniment in timpul executarii serviciului si despre masurile luate.
 
In cazul aparitiei in zona obiectivului pazit a unor persoane cu intentii incerte, se va verifica natura acestor intentii fara a se apela la interventii ce pot pune integritatea fizica in pericol, solutia agreata fiind alarmarea fortelor de interventie.

In timpul activitatii de paza este interzisa implicarea fizica a paznicilor cu persoane prezente in zona obiectivului pazit.

In caz de avarii produse la instalatiile din perimetrul obiectivului pazit, personalul va informa de indata conducerea societatii si va lua (in limita cunostintelor si posibilitatilor unei interventii fara risc) primele masuri ce se impun dupa constatare.

In caz de incendiu, se vor lua imediat masuri de stingere si salvare a persoanelor, bunurilor si valorilor din incinta obiectivului de paza, va fi anuntata conducerea si, in functie de amploarea evenimentului, vor fi anuntati pompierii militari la tel. 112.

Conducatorul locului de munca va efectua instruirea temeinica a salariatilor cu privire la regulile de securitate si sanatate in munca pe timp nefavorabil si cu descarcari electrice in atmosfera, si anume:
 
(1) nu se ramane in camp deschis decat daca este absoluta nevoie;
(2) nu se va alerga pe camp deschis spre cel mai apropiat adapost dupa ce a inceput furtuna, ci se va alege pozitia ghemuit cu mainile intre genunchii lipiti si degetele indreptate in jos;
(3) nu se aleg copaci izolati in camp pentru adapostire;
(4) nu se aleg capite de paie, stoguri de fan etc.;
(5) nu se aleg stalpii de inalta tensiune, mai ales cei pe care sunt montate transformatoare, garduri metalice si nici constructii aflate in locuri expuse;
(6) se alege, daca exista posibilitatea, padurea deasa sau un sant, gropi, vai, poalele unui deal;
(7) in interiorul cladirilor:
• nu se paraseste incaperea;
• toata lumea se indeparteaza de sobe, cosuri, mase metalice;
(8) daca exista posibilitatea alegerii intre cladiri, adapostirea se va face:
• in case cu paratraznet;
• in cladiri mari cu armaturi metalice;
• in cladiri cu etaj si alte cladiri.
 
Este interzis persoanelor angajate ca paznici sa se apropie de agregatul tractor-masina sau sa intervina in vederea efectuarii de remedieri sau reglari ale masinilor.          

Toti angajatii care desfasoara activitati de paza vor fi dotati cu echipament individual de protectie si lucru adecvat mediului de munca, in concordanta cu factorii de risc de la punctul de lucru.
NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]