De ce au fost amanate cresterile salariale din Educatie si Sanatate

legea salarizarii unitare 2017majorare salarii bugetari 2017majorare salarii sanatate 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legea salarizarii unitare a obtinut votul Camerei Deputatilor, asa ca pentru a intra in vigoare mai are nevoie de acordul presedintelui Klaus Iohannis.

Totusi, pentru proiectul legii salarizarii au fost depuse foarte multe amendamente, iar acesta trebuie sa se incadreze in anvelopa de 32 de miliarde, pana in 2020, a explicat Lia Olguta Vasilescu, ministrul muncii, pe pagina sa de Facebook, informeaza Agerpres.

"De la 1 Martie, cresc in continuare salariile celor din Educatie, pana la limita de 50 la suta si in Sanatate unde se urca direct pe grila din 2022. De ce au fost amanati pana in martie? Pentru ca au fost multe amendamente de crestere a salariilor unor bugetari, iar noi trebuia sa respectam anvelopa de 32 miliarde pana in 2020. Dupa calcule, aceasta a fost decizia".

Olguta Vasilescu a mai completat: "In baza de jos a piramidei salariale sunt cele mai mari cresteri, care ajung si la 300% in aparare. Aproximativ 60% dintre bugetari vor avea salarii duble. La mai putin de 3% scad, pentru ca erau atat de mari incat daca nu se taiau, dezechilibrele nu se corectau nici in 2022. Legea se aplica de la 1 iulie, nu de la 1 ianuarie 2018 cum afirma unii lideri de sindicat. Anul acesta se aplica administratiei locale, salariile fiind aprobate in consiliile locale si judetene".

Se vor acorda in continuare voucherele de vacanta si norma de hrana

Ministrul muncii a reamintit ca si anul acesta se vor da voucherele de vacanta si tichetele pentru masa. Voucherul de vacanta va fi valabil pana in septembrie 2018. De anul viitor se vor acorda bani in locul voucherelor si a tichetelor de masa, care vor totaliza trei salarii minime pe economie.


Legea salarizarii unitare: majorari salariale AMANATE pentru acesti bugetari

Vasilescu a declarat in cadrul unei emisiuni televizate de la Antena 3,  ca aceste cresteri trebuie facute in etape, asa ca de la 1 ianuarie vor fi majorari de doar 25%, fata de ce se preconiza. Asadar, va urma ca de abia de la 1 martie 2018 sa fie aplicate celelalte majorari, de pana la 50% pentru cadrelele didactice si de aproape 100% pentru personalul medical, informeaza Mediafax.

"De la 1 ianuarie 2018, toti bugetarii vor avea o crestere a salariului brut de 25%, de la 1 martie inca 20% pentru profesori, care adaugat la cresterea de 25% inseamna o crestere de 50% (...) ", conform Ministrului Muncii.

Motivul? Potrivit ministrului au fost acceptate foarte multe amendamente la Senat si Camera Deputatilor, tocmai de aceea este necesara aceasta amanare de 2 luni...citeste continuarea aici >>>



NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea salarizarii unitare 2017majorare salarii bugetari 2017majorare salarii sanatate 2017

Data aparitiei: 09 Iunie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

De ce au fost amanate cresterile salariale din Educatie si Sanatate Nota: 3.92 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Criteri ide evaluare si obiective de performantaIntrebare: Va rugam sa ne lamuriti care este diferenta dintre criteriile de evaluare si obiectivele de perfomanta. Va rugam sa ne ajutati cu exemple pentru ambele notiuni. Cum putem stabili, programa si cuantifica obiectivele de perfomanta la evaluarea profesionala?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Concediu fara plata pentru formare profesionalaIntrebare: In cazul concediului fara plata pentru formare profesionala (art. 151 Codul muncii), se suspenda in Revisal contractul de munca? Conf art. 153 Codul muncii Durata concediului pentru formare profesionala este asimilata unei perioade de munca efectiva in ceea ce priveste drepturile cuvenite salariatului, altele decat salariul.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]