Transferul participantilor intre fondurile de pensii administrate privat. Notificare transfer

fondurile de pensii administrate privatpensii private
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Iata procedura care trebuie indeplinita de catre administratorii de fonduri de pensii administrate privat si de catre participantul la un fond de pensii administrat privat in vederea realizarii transferului activului personal de la un fond de pensii administrat privat la un alt fond de pensii administrat privat.

Transferul participantului intre fonduri de pensii administrate privat este o optiune individuala si se realizeaza cu indeplinirea procedurii de transfer ce intra in vigoare la data de 1 aprilie 2015.

Pana la plata primei contributii la un fond de pensii administrat privat, participantului ii este interzis sa solicite transferul la un alt fond de pensii administrat privat.

In cazul in care un participant inscris in Registrul participantilor la mai multe institutii de evidenta a solicitat transferul la un alt fond de pensii administrat privat, toate institutiile de evidenta valideaza transferul, indiferent daca participantul figureaza cu contributii virate numai de catre una dintre acestea.

Obtinerea acordului de aderare la un fond de pensii administrat privat in vederea transferului de la un alt fond de pensii administrat privat se face exclusiv de administratorul fondului la care participantul doreste sa se transfere.

Este interzisa implicarea agentilor de marketing in operatiunile de transfer.

Un participant se poate transfera de la un fond de pensii administrat privat la un alt fond de pensii administrat privat daca indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) a semnat actul individual de aderare la fondul de pensii administrat privat la care doreste sa se transfere, marcand optiunea referitoare la transfer;

b) a notificat administratorul de la care se transfera, in termenul prevazut la art. 39 alin. (1) din Lege.

Administratorul fondului de pensii administrat privat la care doreste sa se transfere participantul pune la dispozitia solicitantului actul individual de aderare si formularul de notificare conform modelului:

NOTIFICARE

Subsemnatul, .................... (numele si prenumele), posesor al BI/CI seria ...... nr. .........,
eliberat(a) de ............... la data de ............... CNP ..............., adresa de domiciliu ..............., adresa de corespondenta ..............., numar de telefon ........., adresa e-mail ..............., avand calitatea de participant la Fondul de pensii administrat privat ..............., administrat de ..............., solicit transferul activului personal net, calculat in conformitate cu dispozitiile legale, catre Fondul de pensii administrat privat ..............., administrat de .............. .
Prezentul document este completat in vederea:
|_| transferului valorii activului personal net de la un administrator la altul;
|_| comasarii conturilor la unul dintre fondurile la care a fost validat;
|_| altele (...............)

Am luat cunostinta despre prevederile Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale normelor emise de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, potrivit carora in cazul transferului la un alt fond de pensii, mai devreme de 2 ani de la data validarii, se aplica o penalitate de transfer de maximum 5% asupra activului personal net care se transfera, conform prospectului schemei de pensii al fondului.

Anexat va transmit urmatoarele:
1. copia actului individual de aderare seria ...... nr. ......... din data de ...............;
2. copia actului de identitate B.I./C.I. seria ...... nr. ........., valabil la data semnarii prezentei notificari, semnata in original pentru conformitate.
Data: ...............
Participant
.......................
(numele si prenumele)
...............
(semnatura)


Notificarea va fi intocmita in doua exemplare originale, dintre care:
a)  un exemplar va fi pastrat de catre participant;
b) un exemplar va fi transmis administratorului fondului de la care participantul doreste sa se transfere.

Dupa semnarea actului individual de aderare la fondul la care doreste sa se transfere, participantul transmite notificarea la administratorul fondului de pensii administrat privat de la care doreste sa se transfere, la care anexeaza o copie a actului individual de aderare si o copie a actului de identitate valabil la data depunerii documentatiei, cu semnatura in original, pe aceeasi pagina cu imaginea reprodusa prin copiere.

In cazul in care documentatia nu este intocmita in conformitate cu prezenta norma, administratorul solicita participantului completarea acesteia, cu precizarea informatiilor necesare.

(Norma nr. 26 din 17 decembrie 2014 privind transferul participantilor intre fondurile de pensii administrate privat, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 942 din 23 decembrie 2014)

sursa: PortalCodulMuncii.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fondurile de pensii administrate privatpensii private

Data aparitiei: 07 Aprilie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Transferul participantilor intre fondurile de pensii administrate privat. Notificare transfer Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]