Peste 23.000 de romani au beneficiat de pensie PRIVATA in anul 2022

pensie privata romaniaromani beneficiari pensie privata
Peste 23.000 de romani au beneficiat de pensie PRIVATA in anul 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca in 2022 au fost efectuate plati ale activului personal net in valoare de circa 407 milioane lei catre 23.000 de participanti sau beneficiari, conform Raportului privind evolutia pensiilor private in anul 2022, publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).
 
Din valoarea totala a platilor efectuate, un procent de 88% este aferent deschiderii dreptului la pensie, 11% ca urmare a decesului participantului si 1% ca urmare a invaliditatii, precizeaza Agerpres.
 
In anul 2022, ca si modalitate de plata a activului personal net, 67% dintre participanti/beneficiari au preferat platile unice in detrimentul celor esalonate. Ca urmare a deschiderii dreptului la pensie, au fost efectuate plati unice in valoare de 224 milioane lei si plati esalonate in valoare de circa 133 milioane lei.
 
"Au fost inregistrate plati unice in cuantum de 32 milioane lei si plati esalonate in cuantum de 12 milioane lei catre beneficiarii activului personal net ca urmare a decesului participantului. Pentru invaliditate, cuantumul activului net personal platit a fost de aproximativ 3,5 milioane de lei aferent platilor unice si 1,1 milioane lei prin plati esalonate", potrivit raportului.
 
Cele mai mari ponderi in totalul platilor activului personal net in primele noua luni ale anului 2022 au fost inregistrate de FPAP NN (35%), FPAP AZT Viitorul Tau (23%) si FPAP Metropolitan Life (14%), fiind si fondurile cu cel mai mare numar de participanti. Deschiderea dreptului la pensie reprezinta ponderea cea mai mare in platile fondurilor de pensii administrate privat.
 
Fondurile de pensii private din Romania au cumulat active in cuantum de 100,08 miliarde lei la finalul lunii decembrie 2022, in crestere cu 8,17% comparativ cu finalul anului anterior.
 
Astfel, la finalul anului 2022, fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II) au cumulat active in cuantum de 96,46 miliarde lei, cu 8,25% mai mult fata de luna decembrie a anului anterior si in crestere cu 8,74% comparativ cu luna septembrie 2022.
 
Fondurile de pensii facultative (Pilonul III) au cumulat active in valoare de 3,62 miliarde de lei, cu 6,12% mai mult fata de aceeasi perioada a anului anterior si in crestere cu 8,52% comparativ cu luna septembrie 2022.
 
La 31 decembrie 2022, erau inscrisi 8,59 milioane participanti la cele 17 fonduri de pensii private, la finalul anului precedent fiind inregistrati 8,36 milioane participanti.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensie privata romaniaromani beneficiari pensie privata

Data aparitiei: 04 Aprilie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Peste 23.000 de romani au beneficiat de pensie PRIVATA in anul 2022 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]