FMI: Romania sta mai bine cand vine vorba de riscuri

01 August 2011
01 August 2011
riscuriFMIacord preventiv
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In timpul unei intalniri recente dintre Jeffrey Franks, seful delegatiei FMI la Bucuresti, si seful statului, reprezentantul FMI a declarat ca acum doi ani, statul roman prezenta un nivel destul de mare in ceea ce priveste riscurile dintre tarile europene, situatia fiind insa mult mai buna in prezent.

La inceputul intalnirii, Traian Basescu a precizat: "Va multumesc foarte mult pentru asistenta competenta si pentru evaluarea competenta a acordului pe care il avem. Vad partea pozitiva, care, din fericire, este mai mare decat cea negativa si pentru mine este clar ca ceea ce ati mentionat, acele actiuni ce trebuie facute pe viitor, trebuie sa fie realizate la timp. Sunt fericit ca, pentru aceasta perioada, ati concluzionat ca ne mentinem in program, ceea ce este extrem de important pentru noi, ca si credibilitate. Continuam sa consideram acordul ca fiind unul preventiv. Va multumesc foarte mult, pentru munca dumneavoastra".

De aceeasi parere cu Jeffrey Franks este si Istvan Szekely,  reprezentantul Bancii Mondiale, care a declarat ca, prin comparatie cu alte tari, economica Romaniei este gestionata in mod eficient, adaugand: "Dar este si obligatia dumneavoastra sa ramana in continuare asa, pentru ca noul acord este unul de precautie, asa ca trebuie sa va finantati de pe piata. Acum judecata dumneavoastra este cea mai importanta si acesta este un lucru bun".

In ceea ce priveste problema reducerii pierderilor intreprinderilor de stat, Traian Basescu a declarat ca se va incerca o solutionare pana la sfarsitul anului in curs: "Trebuie sa reusim. Problema acestor intreprinderi pentru bugetul national este deficitul si nu vom reusi sa crestem competitivitatea pana cand aceste intreprinderi nu vor fi modernizate si ajustate pentru a genera profit, nu pierderi si arierate".

FMI mentine estimarea de crestere economica la 1,5% pentru acest an si micsoreaza, in schimb, cu 0,2 puncte procentuale estimarea pentru anul viitor, de la 3,9% la 3,7%. Romania pare sa fi indeplinit pana in acest moment tintele cantitative stabilite pentru primul semestru al acestui an si nu va cere nicio derogare in board-ul FMI.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]