La inceputul intalnirii, Traian Basescu a precizat: "Va multumesc foarte mult pentru asistenta competenta si pentru evaluarea competenta a acordului pe care il avem. Vad partea pozitiva, care, din fericire, este mai mare decat cea negativa si pentru mine este clar ca ceea ce ati mentionat, acele actiuni ce trebuie facute pe viitor, trebuie sa fie realizate la timp. Sunt fericit ca, pentru aceasta perioada, ati concluzionat ca ne mentinem in program, ceea ce este extrem de important pentru noi, ca si credibilitate. Continuam sa consideram acordul ca fiind unul preventiv. Va multumesc foarte mult, pentru munca dumneavoastra".
De aceeasi parere cu Jeffrey Franks este si Istvan Szekely, reprezentantul Bancii Mondiale, care a declarat ca, prin comparatie cu alte tari, economica Romaniei este gestionata in mod eficient, adaugand: "Dar este si obligatia dumneavoastra sa ramana in continuare asa, pentru ca noul acord este unul de precautie, asa ca trebuie sa va finantati de pe piata. Acum judecata dumneavoastra este cea mai importanta si acesta este un lucru bun".
In ceea ce priveste problema reducerii pierderilor intreprinderilor de stat, Traian Basescu a declarat ca se va incerca o solutionare pana la sfarsitul anului in curs: "Trebuie sa reusim. Problema acestor intreprinderi pentru bugetul national este deficitul si nu vom reusi sa crestem competitivitatea pana cand aceste intreprinderi nu vor fi modernizate si ajustate pentru a genera profit, nu pierderi si arierate".
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
FMI mentine estimarea de crestere economica la 1,5% pentru acest an si micsoreaza, in schimb, cu 0,2 puncte procentuale estimarea pentru anul viitor, de la 3,9% la 3,7%. Romania pare sa fi indeplinit pana in acest moment tintele cantitative stabilite pentru primul semestru al acestui an si nu va cere nicio derogare in board-ul FMI.