Tranzactia incheiata cat timp angajatul inca se afla in companie

30 Iunie 2011
30 Iunie 2011
tranzactiescrisoare de notificareconcediere motive economice
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Curtea de Casatie a analizat zilele trecute cazul unei secretare concediate pe motive economice. Aceasta a acceptat acordul de reclasificare personalizata, asa cum se procedeaza in situatiile specifice concedierilor economice, in ziua urmatoare, iar la cateva zile a semnat o tranzactie.

Cu toate acestea, la scurt timp, aceasta a facut o cerere in instanta pentru anularea tranzactiei declarand ca atat acceptarea acordului de reclasificare, cat si semnarea tranzactiei in data de 26 septemebrie au avut loc inainte de rezilierea efectiva a contractului de munca. Astfel, salariata considera ca tranzactia nu este valida si cere sa fie despagubita.

In acelasi timp, judecatorii au considerat ca angajata fusese informata cu privire la motivele disponibilizarii. Astfel, tranzactia putea fi finalizata dupa primirea scrisorii de notificare a rezilierii contractului de munca si se considera ca tranzactia este valida si nu poate fi anulata.

Potrivit legii, o tranzactie poate fi semnata dupa incetarea contractului individual de munca. Se stabileste, in acelasi timp, ca aceasta nu poate fi incheiata inainte ca angajatul sa ia la cunostinta motivele concedierii, stipulate in scrisoarea de notificare a actului.

In cazul companiilor cu mai putin de 1.000 de angajati, cu privire la intentia de a impune concedieri pe motive economice, este prevazuta obligatia de a propune angajatilor acorduri de reclasificare personalizata. Acestia au la dispozitie 21 de zile pentru a da un raspuns in sensul acceptarii sau respingerii acordului. Contractul de munca inceteaza dupa cele 21 de zile in cazul acceptarii acordului, perioada in care angajatorul poate trimite salariatului scrisoarea de notificare a concedierii.

NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]