Cu toate acestea, la scurt timp, aceasta a facut o cerere in instanta pentru anularea tranzactiei declarand ca atat acceptarea acordului de reclasificare, cat si semnarea tranzactiei in data de 26 septemebrie au avut loc inainte de rezilierea efectiva a contractului de munca. Astfel, salariata considera ca tranzactia nu este valida si cere sa fie despagubita.
In acelasi timp, judecatorii au considerat ca angajata fusese informata cu privire la motivele disponibilizarii. Astfel, tranzactia putea fi finalizata dupa primirea scrisorii de notificare a rezilierii contractului de munca si se considera ca tranzactia este valida si nu poate fi anulata.
Potrivit legii, o tranzactie poate fi semnata dupa incetarea contractului individual de munca. Se stabileste, in acelasi timp, ca aceasta nu poate fi incheiata inainte ca angajatul sa ia la cunostinta motivele concedierii, stipulate in scrisoarea de notificare a actului.
In cazul companiilor cu mai putin de 1.000 de angajati, cu privire la intentia de a impune concedieri pe motive economice, este prevazuta obligatia de a propune angajatilor acorduri de reclasificare personalizata. Acestia au la dispozitie 21 de zile pentru a da un raspuns in sensul acceptarii sau respingerii acordului. Contractul de munca inceteaza dupa cele 21 de zile in cazul acceptarii acordului, perioada in care angajatorul poate trimite salariatului scrisoarea de notificare a concedierii.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Portal Codul Muncii