Legea nr. 306/2023 pentru modificarea Legii nr. 209/2020 privind unele masuri de trecere de catre lucratorii frontalieri. Ce s-a schimbat?

Ioana Pavel
Ioana Pavel
06 Noiembrie 2023
06 Noiembrie 2023
Ioana Pavel
Ioana Pavel
Legea nr. 306/2023modificarea Legii nr. 209/2020lucratori frontalieri
Legea nr. 306/2023 pentru modificarea Legii nr. 209/2020 privind unele masuri de trecere de catre lucratorii frontalieri. Ce s-a schimbat?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca Legea nr. 306/2023 pentru modificarea Legii nr. 209/2020 privind unele masuri de trecere a frontierei de stat a Romaniei si de facilitare a trecerii frontierei de catre lucratorii frontalieri a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 1001 din 3 noiembrie 2023.
 
Art. I. — Legea nr. 209/2020 privind unele masuri de trecere a frontierei de stat a Romaniei si de facilitare a trecerii frontierei de catre lucratorii frontalieri, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 884 din 28 septembrie 2020, se modifica dupa cum urmeaza:

Aflati din lucrarea Detasarea transnationala a salariatilor: care sunt principalele probleme intalnite in practica si solutiile optime cum se aplica modificarile aduse de Ordinul 1429/2023 privind reincadrarea fiscala a diurnei, detalii AICI >>>
 
1. Articolul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
„Art. 1. — (1) Prin lucrator frontalier, in sensul prezentei legi, se intelege persoana care indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii:
 
a) isi exercita activitatea profesionala pe teritoriul unui stat vecin, altul decat cel de domiciliu/resedinta/rezidenta, in baza unui contract de munca valabil, incheiat pe durata nedeterminata sau pe durata determinata;
b) revine periodic, zilnic sau cel putin saptamanal, in statul de domiciliu/resedinta/rezidenta.
(2) In baza acordurilor bilaterale incheiate intre statele mentionate la alin. (1), angajatorii lucratorilor frontalieri elibereaza, la cerere, un certificat privind incadrarea in munca a acestora."
 
2. Articolul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
„Art. 2. — In punctele de trecere a frontierei de stat rutiere unde infrastructura o permite, Ministerul Afacerilor Interne, prin Politia de Frontiera Romana, deschide benzi speciale de trecere dedicate lucratorilor frontalieri care poseda certificatul prevazut la art. 1 alin. (2)."
 
3. Articolul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
„Art. 3. — Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, asigura personal de specialitate, echipamente specifice de control si infrastructura de comunicatii si informatica, in vederea operationalizarii benzilor speciale de trecere prevazute la art. 2, cu sprijinul administratorilor acestora, daca este cazul."

Aflati din lucrarea Detasarea transnationala a salariatilor: care sunt principalele probleme intalnite in practica si solutiile optime cum se aplica modificarile aduse de Ordinul 1429/2023 privind reincadrarea fiscala a diurnei, detalii AICI >>>
 
4. Articolul 4 se abroga.
 
Art. II. — Legea nr. 209/2020 privind unele masuri de trecere a frontierei de stat a Romaniei si de facilitare a trecerii frontierei de catre lucratorii frontalieri, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 884 din 28 septembrie 2020, cu modificarile aduse prin prezenta lege, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]