Hotararea 363/2021: Noile permise de sedere si documente de calatorie pentru cetatenii straini

permis sedere cetateni strainilucratori frontalieridocumente calatorie strainiHotararea nr. 363/2021
Hotararea 363/2021: Noile permise de sedere si documente de calatorie pentru cetatenii straini
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Hotararea nr.  363/2021 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 898/2011 privind stabilirea formei si continutului permiselor de sedere, ale documentelor de calatorie, precum si ale altor documente care se elibereaza strainilor a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 379 din 12 aprilie 2021.
 
Dintre prevederile importante amintim:
 
Art. I. — Hotararea Guvernului nr. 898/2011 privind stabilirea formei si continutului permiselor de sedere, ale documentelor de calatorie, precum si ale altor documente care se elibereaza strainilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 690 din 29 septembrie 2011, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza: 
 
1. La articolul 1 litera a), dupa punctul (iii) se introduc doua noi puncte, punctele (iv) si (v), cu urmatorul cuprins:
 
„(iv) cetateanului britanic beneficiar al art. 50 din Tratatul privind Uniunea Europeana, precum si membrilor de familie ai acestuia, in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 204/2020 privind stabilirea unor masuri de aplicare a Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din Uniunea Europeana si din Comunitatea Europeana a Energiei Atomice, in materie de reglementare a dreptului de intrare si sedere pe teritoriul Romaniei; 
 
(v) membrilor de familie ai lucratorilor frontalieri, in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 204/2020." 
 
2. La articolul 1, litera f) se modifica si va avea urmatorul cuprins: 
 
„f) aviz de angajare — documentul oficial care se elibereaza de catre Inspectoratul General pentru Imigrari in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 25/2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei si pentru modificarea si completarea unor acte normative privind regimul strainilor in Romania, aprobata prin Legea nr. 14/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, care atesta dreptul unui angajator de a incadra in munca un strain pe o anumita functie, prevazut in anexa nr. 6;".
 
3. La articolul 1, dupa litera g) se introduc doua noi litere, literele h) si i), cu urmatorul cuprins: 
 
„h) aviz de detasare — documentul oficial care se elibereaza de catre Inspectoratul General pentru Imigrari in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 25/2014, aprobata prin Legea nr. 14/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, care atesta dreptul unui beneficiar al prestarii de servicii de a primi la munca pe teritoriul Romaniei un strain detasat pe o anumita functie, prevazut in anexa nr. 8; 
 
i) permis pentru lucratorii frontalieri — documentul care se elibereaza de catre Inspectoratul General pentru Imigrari, in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 204/2020, cetatenilor britanici beneficiari ai art. 50 din Tratatul privind Uniunea Europeana care nu au resedinta pe teritoriul Romaniei, incadrati in munca pe teritoriul Romaniei inainte de incheierea perioadei de tranzitie si care isi continua activitatea si dupa incheierea acestei perioade, prevazut in anexa nr. 9." (...)
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
permis sedere cetateni strainilucratori frontalieridocumente calatorie strainiHotararea nr. 363/2021

Data aparitiei: 13 Aprilie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Hotararea 363/2021: Noile permise de sedere si documente de calatorie pentru cetatenii straini Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]