Se pare ca din ce in ce mai multi angajatori romani aleg sa ofere cadouri salariatilor, cu ocazia sarbatorilor, sub o forma sau alta. In acest sens, un sondaj recent arata ca sapte din zece companii (69%) vor oferi beneficii de Paste angajatilor.
Asa cum era de asteptat, cele mai populare sunt primele in bani si tichetele/voucherele cadou, conform sondajului eJobs, citat de
Agerpres.
Cercetarea a mai relevat si ca 37% dintre companii au in plan sa ofere salariatilor tichete cadou cu valori intre 100 si 200 lei/angajat. Este demn de precizat ca in momentul actual, nu mai putin de 84% dintre angajatori ofera beneficii salariatilor, in timp ce 16% nu le au incluse in pachetele pentru angajati.
"Daca in anii anteriori pandemiei cele mai populare erau cosurile cu bunatati traditionale de Paste, in acest an, pentru ca in continuare nu s-a revenit complet la birou, acestea sunt abia pe locul 3, dupa primele in bani si tichetele/voucherele cadou. Totodata observam ca angajatorii profita de ridicarea restrictiilor pentru a-si aduce angajatii impreuna la petreceri si evenimente tematice, fie ca au revenit sau nu la birou", precizeaza Raluca Dumitra, sef de marketing la eJobs Romania.
Bani sau tichete cadou?
In jur de 30% dintre angajatorii care au participat la acest sondaj au declarat ca vor oferi, de Paste, prime in bani, iar putin peste un sfert isi recompenseaza echipele cu vouchere sau tichete-cadou.
Cosurile cu produse traditionale sunt oferite in acest an doar de 13% dintre angajatori, in timp ce un procent egal de companii, respectiv cate 10%, vin cu
zile libere suplimentare sau petreceri cu echipa.
Mai putin de 5% organizeaza tombole cu premii pentru angajati si tot atatea ii recompenseaza cu tichete de vacanta.
Cand vine vorba despre valoarea beneficiilor de Paste din 2022, cei mai multi angajatori (37%) au alocat intre 100 si 200 de lei/angajat, 27% merg pe valori intre 200 si 400 de lei, iar 21% ofera beneficii cuprinse intre 400 si 800 lei. Restul, de 15%, aloca peste 800 de lei/angajat.
"Pe de alta parte, angajatorii cred ca oferirea saptamanii de lucru de patru zile ca beneficiu i-ar ajuta cel mai mult sa se diferentieze in piata si sa atraga candidati, insa cu scurtarea programului de lucru la 32 de ore pe saptamana, nu cu comprimarea celor 40 de ore in patru zile in loc de cinci, cum este in acest moment propunerea de lege", conform sursei citate.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Conditii efectuare concediu paternalIntrebare: Avem un coleg la care i+a nascut sotia in luna Noiembrie. Cat timp are acest coleg la dispozitie pentru a beneficia de concediul paternal si de concediul de puericultura deoarece a facut acest curs.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Incadrare in munca persoana cu handicap cu norma de lucru mai mica de 8 ore pe zi. SalariuIntrebare: Va rugam sa ne ajutati urgent cu un raspuns la urmatoarea intrebare. Avem un angajat incadrat in grad de handicap mediu. Are recomandare de reducere a programului de lucru la 6 ore. Va rugam sa ne comunicati daca se poate reduce programul de lucru, cu mentinerea salariului.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<