Ca pandemia a schimbat cu totul piata muncii din Romania, dar si de peste hotare, nu mai este un secret pentru nimeni. Dar, se pare ca pandemia se apropie de sfarsit, asa ca multe companii au inceput deja sa-i cheme pe angajati la birou, dorind ca acestia sa se readapteze unui program normal de lucru, de la birou.
Dar sa fie aceasta optiune cea inteleapta? Angajatii vor sa revina definitiv la birou sau munca la distanta ar trebui sa ramana o componenta esentiala pentru bunastarea salariatilor, dar si a companiilor?
Date fiind aceste circumanstante si realizand ca multi angajati prefera sa munceasca si de acasa, in continuare, in jur de 89% dintre companii fie au implementat o strategie de lucru la distanta, fie au luat in considerare una.
Iar surprizele placute nu se opresc aici, in contextul in care si companiile din sectoare care ar putea sa nu fie considerate potrivite pentru lucrul la distanta, cum ar fi productia, dezvolta in continuare politici de lucru la distanta cel putin pentru unii dintre angajatii lor si, de asemenea, iau in considerare noi inovatii tehnologice cum ar fi realizarea mentenantei masinilor de la distanta cu ajutorul aparatelor de realitate virtuala, observa Agerpres.
Intr-un sondaj realizat de KPMG, la care au participat peste 530 de companii din 46 de state, s-a putut observa ca majoritatea companiilor participante la studiu integreaza lucrul la distanta in planificarea lor pe termen lung, deoarece inteleg ca acest lucru este esential pentru experienta angajatilor si ofera, de asemenea, numeroase beneficii business-ului in ceea ce priveste flexibilitatea.
De asemenea, a fost introdus si conceptul de "munca de oriunde", care include ideea de lucru la distanta transfrontalier. Nu este un secret ca, in timpul pandemiei, din cauza restrictiilor in ceea ce privea calatoriile...citeste continuarea pe
portalresurseumane >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Concediu de maternitate. Lipsa stagiului de cotizareIntrebare: O salariata, angajata din mai 2024 a adus in luna octombrie concediu medical de maternitate (initial, prenatal). Anterior lunii mai 2024 nu a mai lucrat in alta parte, prin urmare nu are stagiu de cotizare de 6 luni din ultimele 12. Cum trebuie sa procedeze angajatorul in acest caz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Reintegrare salariat la alt angajator. Incetare CIM la angajatorul curentIntrebare: Va rog sa imi mentionati care este procedura in urmatoarea speta: Daca un salariat angajat anul trecut imi aduce o hotararea judecatoreasca - prin care acesta se va reintegra in vechea firma de unde a plecat, cum procedez cu el. Este obligat sa isi respecte termenul de preaviz de 45 zile - avand functie de conducere? In cate zile de la depunerea hotararii la societate sunt obligata sa incetez contractul de munca si cu ce art din Codul muncii se inceteaza ?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<