Cum asiguri performanta angajatilor pe termen lung, in birourile viitorului

IMMUNE Building Standardmasuri sanitaremediu confortabil
Cum asiguri performanta angajatilor pe termen lung, in birourile viitorului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Desi pandemia a insemnat pentru majoritatea oamenilor o schimbare completa a ritmului de viata, nu doar personala, ci si profesionala, aceasta a adus cu sine si o constientizare a prioritatilor si a lucrurilor carora este nevoie sa le dam mai multa atentie, pentru a ne imbunatati calitatea vietii. Unul dintre aspectele in cauza este modul in care ne raportam la activitatea noastra profesionala, la acele lucruri care ne multumesc cu adevarat si ne aduc satisfactie.

In ultima perioada, se vorbeste tot mai mult despre tendinta angajatilor de a parasi actualul loc de munca, in cautarea unui mediu in care se simt apreciati si in care parerea lor conteaza. Cu alte cuvinte, a devenit din ce in ce mai importanta starea de bine a angajatilor, pentru care compensatiile financiare nu mai sunt suficiente pentru a se simti impliniti. 

Spatiul de lucru, o a doua casa 

Intoarcerea angajatilor la birou cu respectarea noilor masuri de siguranta si distantare a insemnat pentru companii si angajatori o noua provocare. Una dintre conditiile esentiale pentru a avea angajati multumiti si motivati, care isi doresc sa faca performanta in cadrul companiei, este de a le oferi conditii cat mai bune de lucru, un spatiu in care sa se simta nu doar in siguranta, ci si intr-un mediu cat mai confortabil.

Ca urmare, gradul de imunitate al cladirilor a crescut in apreciere, iar cea mai importanta masura adoptata este certificarea IMMUNE Building Standard™, dezvoltata de antreprenorul Liviu Tudor, o solutie creata pe sistemul Healthy by Design®, care contine peste 135 de masuri sanitare, de arhitectura si inginerie si operationale, cu scopul de a imbunatati protectia sanitara a spatiilor de lucru. Aceasta inseamna implementarea unor dispozitive si echipamente, reguli si protocoale, precum si luarea de masuri specifice pentru protectia sanitara a angajatilor.

Sanatatea cladirilor nu mai este doar un lucru care tine de domeniul viitorului, ci se poate realiza usor de catre angajatorii care doresc sa le ofere angajatilor un mediu de lucru cat mai sigur, in care ei sa se simta ca intr-o a doua casa.

Creativitatea intalneste tehnologia 

Noua normalitate, la care ne-am adaptat in functie de ritmul propriu, a adus dupa sine nevoia de adoptare a unor noi tehnologii, care sa ne permita sa ramanem conectati, indiferent de distanta.

Incurajarea performantei pe termen lung presupune si oferirea de conditii corespunzatoare si echipamente care sa faciliteze lucrul in echipa si atingerea obiectivelor intr-un mediu dinamic, caracterizat de noile avansuri tehnologice si digitale.

Pe langa participarea la cursuri de perfectionare, ateliere si conferinte, care sunt cele mai la indemana mijloace de a include tehnologia in activitatile de zi cu zi, este important ca angajatii sa fie constienti de faptul ca noile tehnologii, cum este inteligenta artificiala, nu reprezinta o amenintare, ci sunt vehiculele perfecte pentru a incuraja creativitatea.

Actiunile de rutina care pot fi preluate de sisteme computerizate automate sunt cele care ne ocupa in general cel mai mult timp. Daca acestea sunt duse la bun sfarsit cu interventie umana minima, creeaza timp suficient pentru ca angajatii sa isi dezvolte creativitatea si sa poata contribui la succesul companiei si la propria satisfactie profesionala.

Cum poti incuraja performanta angajatilor 

Ultimii ani ne-au aratat ca motivatia financiara nu mai este suficienta pentru a avea angajati motivati si performanti. Este nevoie de mult mai mult pentru ca un angajat sa isi doreasca sa isi puna in valoare ideile, creativitatea si motivatia.

Angajatii valorosi si loiali sunt cei care fac lucrurile sa se intample si contribuie la succesul unei companii. De aceea, angajatorii isi asuma din ce in ce mai mult responsabilitatea pentru starea de bine a angajatilor si implementeaza concepte si actiuni menite sa ii incurajeze sa se dedice scopurilor comune.

Conceptele de green building si well-being fac parte din strategia de creare a unor spatii de lucru sustenabile si de asigurare a unui mediu care sa incurajeze performanta pe termen lung. Acum, si standardul de constructie IMMUNE™ este o completare vitala pentru a asigura o cultura organizationala in care starea de bine a angajatilor este pe primul loc.

 

Starea de bine a angajatilor, sustenabilitatea si sanatatea cladirilor sunt preocupari majore ale companiilor in contextul actual, in care angajatii incep sa revina la locul de munca. Regandirea spatiilor de lucru pentru a raspunde nevoilor angajatilor si pentru a fi in conformitate cu standardele actuale sanitare este esentiala pentru ca ei sa fie impliniti, motivati si performanti.

 

Sursa foto: Shutterstock


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
IMMUNE Building Standardmasuri sanitaremediu confortabil

Data aparitiei: 04 Martie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum asiguri performanta angajatilor pe termen lung, in birourile viitorului Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]