Eliberarea certificatelor de concediu medical pentru carantina sau izolare de catre medici - noi precizari de la Ministerul Sanatatii

concediu medical pentru izolareeliberare certificat medical covidconcediu medical pentru carantina sau izolare
Eliberarea certificatelor de concediu medical pentru carantina sau izolare de catre medici - noi precizari de la Ministerul Sanatatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pentru o corecta informare cu privire la eliberarea deciziilor de carantina sau izolare de catre directiile de sanatate publica, precum si eliberarea de catre medicii curanti, a certificatelor de concediu medical pentru carantina sau izolare de care beneficiaza persoanele asigurate, Ministerul Sanatatii face urmatoarele precizari:
 
I. Eliberarea deciziilor pentru izolare si a fiselor de izolare sau carantina se realizeaza de catre directiile de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti
 
In caz de carantina sau izolare, certificatele de concediu medical se pot elibera la o data ulterioara, numai pentru luna in curs sau luna anterioara dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data ultimei zile a incetarii perioadei de carantina/izolare.
 
II. Eliberarea certificatelor de concediu medical pentru carantina sau izolare de care beneficiaza persoanele asigurate
 
A.Eliberarea certificatelor de concediu medical pentru carantina
 
• Certificatele de concediu medical pentru carantina se elibereaza de medicul curant, respectiv de catre medicul de familie, pe durata stabilita prin decizia de confirmare a carantinei, eliberata de catre directiile de sanatate publica judetene respectiv a municipiului Bucuresti potrivit Ordinului ministrului sanatatii nr. 1.309/2020 si a Ordinului ministrului sanatatii nr. 1513/2020, persoanelor asigurate aflate in urmatoarele situatii:
 
a. au intrat in contact direct cu cel putin o persoana infectata cu virusul SARS-CoV-2, confirmata prin testare cu metoda NAAT/RT-PCR sau teste rapide de detectie a antigenelor SARS Cov2. Certificatele de concediul medical se elibereaza pentru o perioada de 5 zile;
 
b. au sosit din tari si/sau zone cu risc epidemiologie ridicat, tari si/sau zone stabilite de catre INSP in conditiile legii. Certificatele de concediul medical se elibereaza pentru o perioada de 5 zile.
 
Certificatele de concediu medical se elibereaza de catre medicii de familie dupa ultima zi a perioadei de carantina, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data ultimei zile a incetarii perioadei de carantina
 
B. Eliberarea certificatelor de concediu medical pentru izolare
 
B1. Pentru persoanele asigurate infectate cu virusul SARS-CoV-2, pentru care s-a instituit masura izolarii, potrivit legii, in unitati sanitare sau intr-o locatie alternativa atasata unei unitati sanitare
 
a.Certificatele de concediu medical se elibereaza de medicul curant din unitatea sanitara sau din locatia alternativa atasata acesteia, atat pentru perioada internarii, cat si pentru perioada externarii, dupa caz.
La externare, certificatele de concediu medical se elibereaza de medicul curant din unitatea sanitara sau din locatia alternativa atasata acesteia.
 
c. In situatia in care medicul din spital nu a eliberat concediu medical la externare, si persoana asigurata necesita izolarea la domiciliu sau la locatia declarata de aceasta, certificatul de concediu medical se acorda pentru aceeasi afectiune de catre medicul de familie care monitorizeaza starea de sanatate a persoanei prin sistemul de telemedicina sau prin consultatii medicale la distanta pana la implinirea termenului maxim al perioadei de izolare, conform Ordinului ministrului sanatatii nr. 1513/2020, iar in certificatul de concediu medical.
 
B2. Pentru persoanele asigurate infectate cu virusul SARS-CoV-2, pentru care s-a dispus masura izolarii potrivit legii, la domiciliu sau la o locatie declarata
 
– certificatele de concediu medical se elibereaza de medicii de familie care au luat in evidenta si au monitorizat aceste persoane, astfel:
 
– pentru persoanele nevaccinate, care nu au trecut prin boala sau cele trecute prin boala de mai mult de 90 de zile concediul medical se va elibera pentru o perioada de 7 zile;
– pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimile 90 de zile, concediul medical se va elibera pentru o perioada de 5 zile.
 
Certficatele de concediu medical se elibereaza pe baza fiselor de izolare care se genereaza in mod automat din aplicatia informatica Corona Forms.
 
C. In situatia in care starea de sanatate a pacientului nu permite reluarea activitatii (pacientii care prezinta sechele post-COVID-19), se va elibera concediul medical, cu respectarea art. 14^1 alin.(1) si (2) din Ordonanta de urgenta nr. 158 /2005, respectiv art. 10^1 si art 20 din Normele de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005.
 
 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concediu medical pentru izolareeliberare certificat medical covidconcediu medical pentru carantina sau izolare

Data aparitiei: 07 Februarie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Eliberarea certificatelor de concediu medical pentru carantina sau izolare de catre medici - noi precizari de la Ministerul Sanatatii Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]