legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Comunicare Regulament Intern catre salariati. Ce mijloace de transmitere putem folosi?

regulament interncomunicare modificari regulamenttransmitere modificari regulament intern
Comunicare Regulament Intern catre salariati. Ce mijloace de transmitere putem folosi?
In contextul pandemic actual, pentru a evita deplasarea salariatilor la sediul central in vederea semnarii, societatea poate aduce la cunostiinta salariatilor modificarile in Regulamentul Intern, prin mijloace electronice (in sensul de a trimite fiecaruia pe telefonul personal si sau de serviciu, documentul oficial scanat, document care constituie act aditional la RI si care prevede integral modificarile produse)?
 
Raspunsul specialistului:
 
Regulamentul intern se intocmeste de catre angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.
 
Codul muncii reglementeaza aspectele care tin de regulamentul intern prin articolele 241 – 246.
Astfel, in cuprinsul art. 243 din Codul muncii se precizeaza ca, Regulamentul intern se aduce la cunostinta salariatilor prin grija angajatorului si isi produce efectele fata de salariati din momentul incunostintarii acestora.
 
Obligatia de informare a salariatilor cu privire la continutul regulamentului intern trebuie indeplinita de angajator, modul concret de informare a fiecarui salariat cu privire la continutul regulamentului intern stabilindu-se prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, dupa caz, prin continutul regulamentului intern.
 
Regulamentul intern se afiseaza la sediul angajatorului.
 
Asadar, in situatia in care angajatorul dispune de mijloace de comunicare electronica a regulamentului intern catre salariati, iar in cuprinsul contractului colectiv de munca sau al regulamentului intern se precizeaza ca salariatii vor fi informati cu privire la continutul respectivului RI prin intermediului internetului, prin transmiterea pe adresa de e-mail a fiecarui angajat sau prin afisare pe pagina proprie de internet sau prin alta modalitate, inclusiv prin comunicarea acestora pe whatsapp, apreciem ca acest lucru este posibil si se incadreaza in dispozitiile legale sus-citate.
 
Ca o masura suplimentara, angajatorul poate solicita salariatilor sa transmisa un mesaj de luare la cunostinta, aceasta fiind modalitatea de aducere la cunostinta salariatilor a Regulamentului intern.  
 
Codul muncii nu conditioneaza informarea salariatilor de existenta semnaturii olografe a acestora, fiind necesar doar ca angajatorul sa isi indeplineasca aceasta obligatie corespunzator, rezultand instiintarea si transmiterea respectivului document catre toti salariatii. Insa, pentru ca informarea sa fie considerata a fi realizata conform legii, angajatorul ar trebui sa cunoasca faptul ca toti salariatii au whatsapp, iar aceasta modalitate de comunicare sa fie considera oficiala in cadrul respectivului angajator.  
 
 
 
Raspuns oferit de Alexandra Nedelcu, Expert Legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro
 
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
regulament interncomunicare modificari regulamenttransmitere modificari regulament intern

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 01 Octombrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Comunicare Regulament Intern catre salariati. Ce mijloace de transmitere putem folosi? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii ocupare postIntrebare: In aplicarea prevederilor Ordinului nr.1312 din 2020 privind reorganizarea Serviciului de Management al Calitatii Serviciilor de Sanatate, postul de medic poate fi ocupat de un medic dentist sau numai de un medic de medicina generala. Care ar fi argumentele care diferentiaza aceste doua functii? In prezent avem angajat un medic dentist in structura serviciului, propunandu-se ca postul de medic sa fie transformat in post de consilier grad I. Referitor la aplicarea alin.3 al art.13 in ordin se...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta. Cumul pensie salariu. ConditiiIntrebare: In situatia in care pe perioada in care este angajat la o societate, un salariat iese la pensie, ii vine decizia de pensionare si el vrea sa continue munca ca salariat, ce obligatii avem noi ca angajator? Mai exact, barbat, nascut pe 08.07.1955 ii vine decizia de pensionare pe 25.08.2020, se pare ca este o pensionare de drept, la 65 ani. Salariatul acum a adus decizia, dar a mentionat ca vrea sa continue munca la societatea noastra ca sofer. Trebuia incetat contractul de munca existent in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Regulamentul Intern - Ce verifica inspectorii veniti in control?
Descarcati GRATUIT raportul special

"Regulamentul Intern - Ce verifica inspectorii veniti in control?"
 

 


 
Angajarea - pasii catre o recrutare de succes
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Regulamentul Intern - Ce verifica inspectorii veniti in control?"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]