Comunicare Regulament Intern catre salariati. Ce mijloace de transmitere putem folosi?

regulament interncomunicare modificari regulamenttransmitere modificari regulament intern
Comunicare Regulament Intern catre salariati. Ce mijloace de transmitere putem folosi?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In contextul pandemic actual, pentru a evita deplasarea salariatilor la sediul central in vederea semnarii, societatea poate aduce la cunostiinta salariatilor modificarile in Regulamentul Intern, prin mijloace electronice (in sensul de a trimite fiecaruia pe telefonul personal si sau de serviciu, documentul oficial scanat, document care constituie act aditional la RI si care prevede integral modificarile produse)?
 
Raspunsul specialistului:
 
Regulamentul intern se intocmeste de catre angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.
 
Codul muncii reglementeaza aspectele care tin de regulamentul intern prin articolele 241 – 246.
Astfel, in cuprinsul art. 243 din Codul muncii se precizeaza ca, Regulamentul intern se aduce la cunostinta salariatilor prin grija angajatorului si isi produce efectele fata de salariati din momentul incunostintarii acestora.
 
Obligatia de informare a salariatilor cu privire la continutul regulamentului intern trebuie indeplinita de angajator, modul concret de informare a fiecarui salariat cu privire la continutul regulamentului intern stabilindu-se prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, dupa caz, prin continutul regulamentului intern.
 
Regulamentul intern se afiseaza la sediul angajatorului.
 
Asadar, in situatia in care angajatorul dispune de mijloace de comunicare electronica a regulamentului intern catre salariati, iar in cuprinsul contractului colectiv de munca sau al regulamentului intern se precizeaza ca salariatii vor fi informati cu privire la continutul respectivului RI prin intermediului internetului, prin transmiterea pe adresa de e-mail a fiecarui angajat sau prin afisare pe pagina proprie de internet sau prin alta modalitate, inclusiv prin comunicarea acestora pe whatsapp, apreciem ca acest lucru este posibil si se incadreaza in dispozitiile legale sus-citate.
 
Ca o masura suplimentara, angajatorul poate solicita salariatilor sa transmisa un mesaj de luare la cunostinta, aceasta fiind modalitatea de aducere la cunostinta salariatilor a Regulamentului intern.  
 
Codul muncii nu conditioneaza informarea salariatilor de existenta semnaturii olografe a acestora, fiind necesar doar ca angajatorul sa isi indeplineasca aceasta obligatie corespunzator, rezultand instiintarea si transmiterea respectivului document catre toti salariatii. Insa, pentru ca informarea sa fie considerata a fi realizata conform legii, angajatorul ar trebui sa cunoasca faptul ca toti salariatii au whatsapp, iar aceasta modalitate de comunicare sa fie considera oficiala in cadrul respectivului angajator.  
 
 
 
Raspuns oferit de Alexandra Nedelcu, Expert Legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro
 
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
regulament interncomunicare modificari regulamenttransmitere modificari regulament intern

Data aparitiei: 01 Octombrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Comunicare Regulament Intern catre salariati. Ce mijloace de transmitere putem folosi? Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]