legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Proiect: Achizitii bunuri telemunca si echipament de munca pentru telesalariat, finantat de stat

telemunca achizitii bunuriechipament telesalariatindemnizatie 2500 lei telemunca
Proiect: Achizitii bunuri telemunca si echipament de munca pentru telesalariat, finantat de stat
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a lansat in dezbatere publica proiectul de ordin prin care se stabileste modalitatea de acordare a sprijinului financiar si categoriile de bunuri ce pot fi achizitionate conform art. 6 alin. (1) din OUG nr. 132/2020 pentru desfasurarea activitatii in regim de telemunca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca.
 
Prevederile vin ca urmare a modificarilor aduse de OUG nr. 132/2020, art. 6, alin. (1): Pentru desfasurarea activitatii in regim de telemunca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca, se acorda, o singura data, angajatorilor pentru fiecare telesalariat un sprijin financiar in valoare de 2.500 lei in scopul achizitionarii de pachete de bunuri si servicii tehnologice necesare desfasurarii activitatii in regim de telemunca.
 
Bunurile care pot fi achizitionate sunt bunuri noi. 
 
Conform noului proiect, prin servicii tehnologice se intelege totalitatea mijloacelor aferente tehnologiei informatiei si comunicatiilor pe care angajatorul este obligat sa le asigure telesalariatului in conditiile art. 7 lit. a) din Legea nr. 81/2018.

De asemenea, tinand cont de prevederile din Legea nr. 81/2018, art. 7 lit. a): Angajatorul are urmatoarele obligatii specifice privind securitatea si sanatatea in munca a telesalariatului:
 
a) sa asigure mijloacele aferente tehnologiei informatiei si comunicatiilor si/sau echipamentele de munca sigure necesare prestarii muncii, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.]
 
Categoriile de bunuri care pot fi achizitionate:
1. Sisteme de calcul tip laptop/notebook; 
2. Tablete; 
3. Smartphone; 
4. Echipamente periferice de intrare si iesire aferente bunurilor prevazute la pct.1-3; 
5. Echipamente necesare conectarii la internet a bunurilor prevazute la pct.1-3; 
6. Licente aferente sistemelor de operare si aplicatiilor software aferente bunurilor prevazute la pct.1-3 necesare pentru desfasurarea activitatii in regim de telemunca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018.
 
In vederea acordarii sumei prevazute la art. 6 alin. (1) din ordonanta de urgenta, angajatorii transmit, prin mijloace electronice, la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau, dupa caz, a municipiului Bucuresti, in raza carora isi au sediul social, urmatoarele documente, pentru care isi asuma raspunderea privind corectitudinea si veridicitatea datelor inscrise: 
 
a) o cerere semnata si datata de reprezentantul legal, potrivit modelului prevazut in Anexa nr. 2; 
b) o declaratie pe propria raspundere, data prin reprezentantul legal, potrivit modelului prevazut in Anexa nr. 3; 
c) lista telesalariatilor pentru care se solicita acordarea sumei prevazute de art. 6 alin. (1) din ordonanta de urgenta, potrivit modelului prevazut in Anexa nr. 4.
 
Plata din bugetul asigurarilor pentru somaj a sumelor prevazute in OUG se face in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie, in ordinea depunerii cererilor, pana la 31 decembrie 2020, prin virament in conturile deschise de angajatori la institutiile de credit, in termen de 10 zile de la data inregistrarii documentatiei complete.
 
Angajatorii au obligatia de a transmite, in termenul prevazut de art. 6 alin. (4) din ordonanta de urgenta, prin mijloace electronice, la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau, dupa caz, a municipiului Bucuresti, care au efectuat plata sumelor prevazute la art. 6 alin. (1) din ordonanta de urgenta, urmatoarele documente justificative:
 
a) facturile fiscale emise de catre furnizorii de bunuri si servicii tehnologice;
 
b) bonurile fiscale sau extrasele de cont care sa ateste plata facturilor;
 
c) fisele de evidenta a materialelor de natura obiectelor de inventar date in folosinta telesalariatilor, intocmite conform modelului prevazut in anexa nr. 3 la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2634/2015 privind documentele financiar-contabile;
 
d) bonurile de miscare a mijloacelor fixe date in folosinta salariatilor, intocmite conform modelului prevazut in anexa nr. 3 la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2634/2015;
 
e) situatia cu serviciile tehnologice pe care angajatorul le asigura fiecarui telesalariat

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
telemunca achizitii bunuriechipament telesalariatindemnizatie 2500 lei telemunca

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 27 August 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Proiect: Achizitii bunuri telemunca si echipament de munca pentru telesalariat, finantat de stat Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Munca suplimentara si munca in zi de repaus saptamanalIntrebare: Daca programul angajatilor in prima saptamana este de 48 de ore (luni-sambata) urmata de zile libere (duminica-luni) si saptamana urmatoare este de 36 de ore (marti - vineri) cu zile libere (sambata - duminica), programul de lucru presupune 8 ore suplimentare sau ma incadrez ca program normal de lucru cu media de 40 de ore pe saptamana?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
ONG. Activitate prestata ocazional. Tip de contractIntrebare: Cum pot fi platite doua persoane fizice (au contract individual de munca in alta parte) care presteaza ocazional activitate (1 data la cateva luni) in cadrul unei asociatii (ONG) care desfasoara si activitate economica? Se poate face conventie civila, le retinem 10% impozit la sursa si depunem declaratia 100? Sau ce alt tip de contract putem folosi?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"
Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]