Propunere: Pensiile speciale, impozitate cu 90%

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
02 Aprilie 2020
02 Aprilie 2020
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
pensii specialeimpozitare progresiva pensii speciale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pensiile special ar putea fi supuse unei impozitari progressive pana la o cota de 90%, o initiativa in acest sens fiind deja demarata. Se propune astfel o impozitare progresiva a pensiilor speciale de la 10% pana la 95%.
 
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a precizat ca sustine impozitarea progresiva a pensiilor speciale.
 
"Sustin un asemenea demers (impozitarea progresiva a pensiilor speciale, n.r.). Suntem in acest moment in fata unei realitati care ne arata ca trebuie sa existe o Romanie justa pentru toti. Eu cred ca Parlamentul se va mobiliza. Toate declaratiile pe care le-am vazut din partea liderilor politici mi-au aratat si chiar nu se mai poate ascunde nimeni ca Parlamentul se va mobiliza pentru a sustine un asemenea demers. Cred in continuare ca aceasta decizie se bazeaza covarsitor pe angajamentul politic pe care fiecare partid trebuie sa-l ia. Nu este o decizie administrativa, este o decizie, dincolo de calcule, de asumare politica si stiu sigur ca partidul din care fac parte si-a asumat prin proiectul depus si prin eforturile pe care Florin Roman, liderul liberarilor din Camera Deputatilor, le face in acest moment, si colegii mei, deputatii si senatorii liberali", a precizat Alexandru, miercuri seara la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, ministrul considera ca semnalele societatii civile semnaleaza ca s-au creat, din cauza pensiilor special, doua Romanii, a celor cu privilegii si a celor cu pensii pentru cat au muncit. 
 
"Prin urmare, este in primul rand o decizie politica si sunt convinsa ca nu-si poate permite nimeni in acest moment sa nu asculte semnalele societatii civile, care ne semnaleaza faptul ca s-au creat, prin aceste categorii de pensii speciale - cu privire la care personal consider ca doar anumite categorii ar trebui excluse si anume militarii, de exemplu - doua Romanii: Romania celor care se bucura de privilegii pentru ca au stiut cum sa faca ca prin Parlament sa treaca legi speciale, si Romania celor care primesc pensie pe cat au muncit, nimic mai putin, nimic mai mult", a precizat ministrul muncii, citat de Agerpres. 
 
Conform aceleiasi surse, liderii deputatilor si senatorilor PNL, Florin Roman si Daniel Fenechiu, au depus, miercuri, amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 29/2020 privind unele masuri economice si fiscal-bugetare prin care propun impozitarea progresiva a pensiilor speciale de la 10% pana la 95%.
 
De asemenea, la 31 martie, si Uniunea Salvati Romania, la initiativa deputatilor Claudiu Nasui si Cristina Pruna, a depus in Parlament un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, definite ca pensii suplimentare fata de pensia contributiva.
 
Un comunicat USR arata ca, pentru primele doua luni din 2020, statul a scos de la buget 1,6 miliarde lei, iar pana la finalul anului se estimeaza o cheltuiala cu pensiile speciale de peste 10 miliarde de lei, "bani care pot fi folositi pentru rezolvarea unor probleme urgente, precum combaterea epidemiei de coronavirus, diminuarea efectelor economice ale acesteia.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]