Ministrul de Finante: O decizie legata de pensiile speciale se va lua in acest an

pensii specialepensiile speciale 2020florin citu pensii speciale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul de Finante, Florin Citu, a explicat sapatamana aceasta ca atata vreme cat se mentin pensiile speciale pentru anumite categorii, vor aparea si alte categorii care se vor simti indreptatite sa aiba ceva special.
 
"Pensiile speciale se amana cu un an si nu ar trebui sa fie mare suparare. Codul administrativ este atacat la Curtea Constitutionala si, in acelasi timp, nu exista nici normele de aplicare. Nu poate nimeni sa beneficieze de aceste pensii pana nu apar aceste norme, pana nu se clarifica Codul administrativ. Este doar a amanare, nu se suspenda dreptul la pensie, dar din 2021. 
 
Vom vedea ce va spune si Curtea Constitutionala si apoi vom lua o decizie in consecinta. in Parlament exista un proiect de lege, pe care eu l-am initiat, privind eliminarea pensiilor speciale, indemnizatiilor de serviciu, pensii care nu se bazeaza pe contributivitate si scoatem de acolo doar militarii. stiu foarte bine discutiile si despre judecatori si despre alte categorii. 
 
Exista acest drept pentru a avea o pensie care nu este legata de contributivitate, dar calculul acestei pensii este in atributiile Guvernului. Asta nu inseamna ca trebuie sa fie acele pensii de zeci de mii de lei, mai mari decat un salariu. inteleg ca exista categorii care prin tratate internationale au acest drept de a avea o pensie care nu este legata de contributivitate, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie pensii nesimtite. Deci, trebuie sa le decuplam pe cele doua", a spus Florin Citu la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, acesta a explicat ca o decizie legata de pensiile speciale se va lua in acest an si ca nu trebuie sa existe doua Romanii.
 
"Trebuie sa intelegem cu totii ca atat timp cat mentinem pensiile speciale pentru anumite categorii, vor aparea si alte categorii care vor cere pensii speciale. Fiecare categorie se simte indreptatita sa aiba ceva special. O decizie legata de pensiile speciale se va lua in acest an, este un moment bun. Trebuie sa curatam Romania de astfel de reglementari. Eu cred ca primarii liberali sunt liberali si inteleg foarte bine cum functioneaza finantele tarii, ce inseamna sa muncesti pentru bani si sa primesti ceea ce ai muncit, adica o pensie bazata pe contributivitate. Cred ca primarii liberali se uita mai mult la ceea ce poate sa faca pentru comunitati, decat la ce o sa primeasca la pensie. 
 
Noi sustinem principiul contributivitatii, pentru ca nu exista doua Romanii, doua tipuri de romani, unii mai speciali decat ceilalti. Sistemul de pensii de astazi este ca un Caritas - atat timp cat ai oameni sa contribuie este ok, dar avand in vedere evolutia demografica din Romania, cei care sunt nascuti ca mine, in anii 70, nu vom mai avea cine sa ne plateasca pensia. Trebuie sa luam o decizie foarte rapid de reforma a sistemului de pensii. 
 
Nu se intampla peste noapte sa faci o reforma, dureaza cam 10-15 ani, poate chiar 20 de ani sa reasezam situatia. Daca noi tot taraganam si asteptam sa ne vina solutia de undeva din afara, nu o sa vina si o sa ne trezim cu aceasta problema peste cativa ani. Pentru toti cei care au cotizat toti acesti ani, nu vor mai fi bani de pensii", a declarat ministrul Finantelor Publice, citat de aceeasi sursa.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii specialepensiile speciale 2020florin citu pensii speciale

Data aparitiei: 08 Ianuarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul de Finante: O decizie legata de pensiile speciale se va lua in acest an Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]