Egalitatea de sanse 2019. Conferinta "Conditia femeii moderne - intre empowerment, leadership si discriminarea de gen"

discriminarea femeiiegalitate de sanse barbati si femei 2019conferinta egalitate femei
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati au organizat, in perioada 29-30 mai 2019, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, Conferinta Internationala la Nivel Inalt cu tema "Conditia femeii moderne – intre empowerment, leadership si discriminarea de gen".

Conferinta a fost organizata in contextul detinerii de catre Romania a Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, sub inaltul patronaj al prim – ministrului roman Viorica Dancila, si a reunit aproximativ 200 de persoane, presedinti, prim–ministri, demnitari romani si europeni, reprezentanti din institutele si institutiile Uniunii Europene, ai societatii civile, organizatiilor internationale si ai sectorului privat.

Intrunirea a demarat cu discursul de bun-venit al prim-ministrului roman, Viorica Dancila, si a continuat cu discursul presedintelui Bancii Mondiale, Kristalina Georgieva, cel al secretarului general NATO, Clare Hutchinson, Reprezentant Special pentru Femei, Pace si Securitate si al ministrului Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai.

Pe agenda reuniunii s-au regasit schimbul de bune practici, de politici si de initiative ale statelor membre ale UE privind promovarea egalitatii de gen in domeniul economic, in antreprenoriat si leadership, prin prevenirea si combaterea discriminarii de gen pe piata muncii, in mediul de afaceri si accesul la procesele decizionale.

In context, Conferinta a urmarit promovarea in randul statelor membre ale Uniunii Europene, a societatilor coezive, care sa beneficieze de imbunatatirea sistemului de educatie si sanatate, de reducerea inegalitatilor dintre barbati si femei, dintre mediul urban si rural, in masura sa conduca la promovarea unei societati deschise, in care cetatenii europeni  sa se simta apreciati si sprijiniti si in care, promovarea egalitatii de sanse intre femei si barbati sa reprezinte cheia succesului pentru o Europa coeziva.

Plecand de la motto-ul ales de Romania, in contextul exercitarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene - „Coeziunea Sociala – Valoare comuna europeana”, in marja Conferintei Internationale la Nivel Inalt a fost lansat “Manifestul de la Bucuresti pentru sustinerea egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati”.  Acest document isi propune sa dea un semnal de substanta privind integrarea in politicile UE post-2020, considerand ca este esential pentru Uniunea Europeana, in contextul noului mandat al Parlamentului European si al Comisiei Europene, sa-si reafirme angajamentul de a promova egalitatea de gen si integrarea perspectivei de gen.


Interzicerea discriminarilor pe criteriul de sex, la locul de munca. Ce OBLIGATII vor avea angajatorii


Vesti bune pentru romance, in contextul in care Guvernul face eforturi pentru a sprijini eliminarea discriminarii de genuri. Asadar, Guvernul a aprobat, prin H.G., normele metodologice de aplicare a Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati. Aceasta a fost publicata in Monitorul Oficial,  cu nr. 333 din 2 mai 2019...mai multe detalii despre discriminare aici >>>


In baza angajamentelor asumate de catre statul roman, in contextul exercitarii mandatului de Presedintie a Consiliului Uniunii Europene, pentru domeniul egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati, a fost stabilit obiectivul general al acestui eveniment, respectiv cresterea imputernicirii femeilor la nivelul Uniunii Europene, prin consolidarea rolului si pozitiei in toate domeniile vietii sociale, valoare comuna a statelor membre ale UE si deziderat al societatii moderne, din perspectiva respectarii si promovarii drepturilor fundamentale ale femeii.


Sursa: Ministerul Muncii




de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
discriminarea femeiiegalitate de sanse barbati si femei 2019conferinta egalitate femei

Data aparitiei: 30 Mai 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Egalitatea de sanse 2019. Conferinta "Conditia femeii moderne - intre empowerment, leadership si discriminarea de gen" Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]