Gestionarea deseurilor: Romania risca sa NU atinga tinta de reciclare de 50%, pana in 2020. Ce masuri propune UE

Mara Dobrin
Mara Dobrin
25 Septembrie 2018
25 Septembrie 2018
Mara Dobrin
Mara Dobrin
reciclarea deseurilortinta reciclare 2020gestionarea si reciclarea deseurilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Comisia Europeana a propus in data de 24 septembrie, o serie de masuri care sa vina in sprijinul a 14 state membre, printre care si Romania, in ceea ce priveste gestionarea si reciclarea deseurilor municipale.

Conform celui mai recent raport privind modul in care sunt aplicate reglementarile europene in materie de gestionare si reciclare a deseurilor, 14 state membre (Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Grecia, Croatia, Portugalia, Slovacia, Spania, Cipru, Estonia, Finlanda, Letonia, Malta) risca sa nu-si poata atinge tinta de reciclare de 50%, stabilita la nivelul UE pentru anul 2020.

Evitati amenzile si penalitatile pentru deseurile gestionate incorect!

Protejarea mediului si bunastarea bugetului firmei stau in mainile dvs. Cu ajutorul Consilierului Managementul deseurilor veti evita amenzi de peste 40.000 de lei >>>

In ciuda progreselor inregistrate, Comisia a identificat decalaje semnificative in randul statelor membre. Acestea trebuie rezolvate rapid, astfel incat europenii sa se poata bucura de beneficiile economice si de mediu aduse de economia circulara.

Comisia Europeana a prezentat un plan detaliat de actiune care sa vina in sprijinul statelor vizate pentru a asigura conformitatea cu normele europene in domeniu. In urma publicarii acestui raport, Comisia va efectua vizite la nivel inalt in aceste tari, pentru a discuta oportunitatile si provocarile cu autoritatile nationale, regionale si locale si partile interesate relevante, inclusiv mediul privat.

Potrivit unor estimari recente ale Bancii Mondiale, cantitatea de deseuri generate la nivel global va creste, de la 2,01 miliarde de tone in 2016, la 3,40 miliarde de tone in 2050.

Raportul Comisiei Europene se bazeaza pe date la nivel national privind aplicarea legislatiei UE in materie de deseuri, intre 2013 si 2015, precum si pe studii privind deseurile municipale, deseurile din constructii si demolari, deseurile periculoase si deseurile de echipamente electrice si electronice.

Cel mai recent studiu de piata arata ca 90% dintre companii intampina dificultati in determinarea bazei de calcul pentru contributiile datorate la Fondul pentru Mediu >>>



Sursa: europa.eu


NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]