Managementul DESEURILOR: noile norme vor permite cresterea semnificativa a ratei de reciclare

Mara Dobrin
Mara Dobrin
24 Mai 2018
24 Mai 2018
Mara Dobrin
Mara Dobrin
managementul deseurilor 2018norme gestionarea deseurilor 2018rata de reciclare deseuri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noile norme europene, agreate de statele membre europene vor contribui la prevenirea generarii de deseuri si, in cazul in care acest lucru nu este posibil, vor permite cresterea semnificativa a ratei de reciclare a celor municipale si de ambalaje.

Totodata, treptat, se va elimina depozitarea deseurilor si va fi promovata utilizarea de instrumente economice, cum ar fi schemele de raspundere extinsa a producatorilor.

Noile norme consolideaza, de asemenea, „ierarhia deseurilor”, cu alte cuvinte, statele membre sunt obligate sa ia masuri specifice pentru a privilegia mai degraba prevenirea, reutilizarea si reciclarea decat depozitarea si incinerarea, pentru a mentine intreaga UE pe calea catre o economie circulara.


Comisarul pentru mediu, afaceri maritime si pescuit, Karmenu Vella, a declarat: „Aprobarea finala de catre Consiliu a noilor norme UE in materie de deseuri marcheaza un moment important pentru economia circulara in Europa. Noile obiective de reciclare si de depozitare stabilesc o traiectorie credibila si ambitioasa pentru o mai buna gestionare a deseurilor in Europa. In prezent, principala noastra sarcina este de a ne asigura ca promisiunile avansate in cadrul acestui pachet de masuri privind deseurile se materializeaza. Comisia va face tot posibilul pentru ca noua legislatie sa produca rezultate tangibile.”


In Consilier Managementul Deseurilor gasiti informatii complete >>>


Normele recent adoptate reprezinta cea mai moderna legislatie in materie de deseuri la nivel mondial si au in vedere:
  •     obiective privind reciclarea deseurilor municipale (65% in 2035) si de ambalaje (70% in 2030);
  •     colectarea selectiva, pentru a spori calitatea materiilor prime secundare si utilizarea lor;
  •     eliminarea treptata a depozitarii deseurilor, prin reducerea la cel mult 10% din volumul total al deseurilor municipale generate a volumului celor depozitate, pana in 2035;
  •     stimulente, prin utilizarea intr-o mai mare masura a unor instrumente economice eficace si a altor masuri de sprijinire a ierarhiei deseurilor;
  •     prevenirea generarii deseurilor si introducerea de obiective importante pentru reducerea risipei de alimente in UE si limitarea deseurilor marine.


Noile norme vor intra in vigoare la 20 de zile de la data publicarii lor in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Ca parte a Planului de actiune privind economia circulara, Comisia Europeana a adoptat, la 2 decembrie 2015, un pachet de propuneri legislative privind deseurile.

"Consilier Managementul deseurilor" elimina complet riscul unor amenzi dure >>>



Sursa: europa.eu




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]