Concediul MEDICAL suspenda perioada de proba?

concediu medical 2019perioada de proba 2019perioada de proba fara preaviz
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Toti angajatii au dreptul sa beneficieze de perioada de proba. Aceasta reprezinta o optiune frecvent intalnita in raporturile de munca dintre angajati si angajatori. 

Probabil ca cel mai cunoscut aspect referitor la perioada de proba este faptul ca angajatorul si angajatul deopotriva pot inceta raporturile de munca printr-o simpla notificare, fara motivare, fara preaviz.


"In situatia in care un angajat este in perioada de proba si cu o zi inainte de expirarea acesteia intra in concediu medical pentru 5 zile angajatorul ii mai poate inceta contractul de munca prin notificare conform art. 31 (3) din Codul muncii la revenirea din concediu medical?"


Raspunsul specialistilor de la PortalCodulMuncii:


Da, concediul medical suspenda perioada de proba. Conform art. 50 lit. b) din Codul muncii, contractul individual de munca se suspenda de drept pe durata concediului pentru incapacitate temporara de munca.

ATENTIE!

In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept (art. 49 alin. (6) din Codul muncii).

Asadar, pe durata concediului medical contractul de munca se suspenda, iar pe durata suspendarii contractului de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept. Ori incetarea contractului pe durata perioadei de proba conform art. 31 alin. (3) din Codul muncii nu este o incetare de drept.

Insa, prin suspendarea executarii contractului pe durata concediului medical, se suspenda si perioada de proba.



de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concediu medical 2019perioada de proba 2019perioada de proba fara preaviz

Data aparitiei: 08 Ianuarie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Concediul MEDICAL suspenda perioada de proba? Nota: 3.95 din 5 - 10 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]