legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

PRIMA in perioada de concediu medical. Ce se petrece cu impozitul pe venit?

prima angajaticoncediu medical 2019impozit pe venit prime
Va reamintim ca angajatii care se simt motivati la locul de munca sunt cu 40% mai productivi, ceea ce pentru companie inseamna un renume mai bun si castiguri financiare sporite. Asa arata studiile de specialitate, iar ca sa va pastrati angajatii, trebuie sa ii fidelizati si sa ii motivati!
 
Este esential sa recurgeti la diferite beneficii extrasalariale. In ultimii ani au aparut noi metode de motivare a angajatilor, insa premiile si bonificatiile raman una dintre modalitatile preferate. 
 
 
 
Toate acestea pot fi evitate cu Ghid practic - Avantaje angajator. Beneficii pentru salariati. Sporuri, prime, premii si recompense! ...click aici pentru detalii despre lucrare >>
 
 
"Daca un salariat aflat in concediu medical, cod 995, o luna intreaga, primeste prima de vacanta, pentru aceasta se calculeaza impozit? Sau doar CAS si sanatate?"
 
 
Impozitul pe venit se datoreaza asupra primei daca salariatul nu face parte dintr-o categorie de salariati scutita de la plata impozitului pe venit  conform art. 60 din Codul fiscal si anume:
 
1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat;
 
2. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1) - (3), ca urmare a desfasurarii activitatii de creare de programe pentru calculator, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului comunicatiilor si societatii informationale, al ministrului muncii si justitiei sociale, al ministrului educatiei nationale si al ministrului finantelor publice;
 
3. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1) - (3), ca urmare a desfasurarii activitatii de cercetare-dezvoltare si inovare, definita conform Ordonantei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintificasi dezvoltarea tehnologica, aprobata cu modificarisi completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarilesi completarile ulterioare, potrivit procedurii stabilite prin ordin comun al ministrului finantelor publice si al ministrului cercetariisi inovarii, in urmatoarele conditii: (....)
 
4. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1) - (3), ca urmare a desfasurarii activitatii pe baza de contract individual de munca incheiat pe o perioada de 12 luni, cu persoane juridice romane care desfasoara activitati sezoniere dintre cele prevazute la art. 1 al Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati, in cursul unui an.
 
5. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1)-(3), in perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2028 inclusiv, pentru care sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: (.....).
 
 
ATENTIE!
 
Astfel, prima va fi impozitata cu impozit pe venit alaturi de toate contributiile sociale aferente veniturilor salariale daca salariatul nu se incadreaza intr-una dintre categoriile mai sus enumerate.
 
 
Un articol realizat de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>
 
 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
prima angajaticoncediu medical 2019impozit pe venit prime

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 14 Octombrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


PRIMA in perioada de concediu medical. Ce se petrece cu impozitul pe venit? Nota: 3.2 din 5 - 5 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Cercetare disciplinaraIntrebare: In cazul unei cercetari disciplinare, convocarea la cercetare disciplinara se poate efectua prin e-mail sau alta metoda online? De asemenea, intrevederea comisiei cu salariatul cercetat poate avea loc online, mai ales ca salariatul are contract de munca la domiciliu?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Salariata revenita din CCC. Modificare functie. Incetare CIM in perioada de probaIntrebare: O salariata revine din concediu crestere copil pana la 2 ani pe postul suspendat. Angajatorul ii propune un alt post in alt departament, salariata accepta. Se poate pune perioada de proba pentru noua pozitie? In aceasta situatie pot sa ii incetez contractul dupa perioada de proba? sau trebuie sa respect cele 6 luni de la revenirea din suspendare?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"
Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]