Noul regulament nu are nevoie de o lege nationala care sa transpuna prevederile sale in legislatia Romaniei. Insa am gasit o solutie la indemana pentru a trece peste toate problemele pe care le genereaza. Si vrem sa v-o impartasim.
Mai exact, incepand cu 25 mai 2018 intra in vigoare Regulamentul UE nr. 679/2016, cunoscut drept Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale (GDPR), care spune, in principiu, ca informatiile pe care le detineti despre clientii dvs. (nume, adresa, adresa de e-mail etc.) sunt informatii confidentiale si nu pot circula liber!
Pana atunci este obligatoriu sa luam masuri.
Punctul forte al acestei reviste consta in super-profesionalismul colectivului de autori:
Coordonator:
Av. Laurentiu Petre, Expert Data Protection, Partner SAVESCU & ASOCIATII, Director JURIDICE.ro
Din colectivul de autori face parte:
Av. dr. Andrei Savescu, Managing Partner SAVESCU & ASOCIATII, presedinte al SOCIETATII de STIINTE JURIDICE
De ce este vital pentru orice firma sa cunoasca problematica protectiei datelor personale?
Incepand cu 25 mai 2018 intra in vigoare Regulamentul UE nr. 679/2016, cunoscut drept Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale (GDPR), care spune, in principiu, ca informatiile pe care le detineti despre clientii dvs. (nume, adresa, adresa de e-mail etc.) sunt informatii CONFIDENTIALE si nu pot circula liber!
Ele trebuie protejate, iar responsabilitatea protejarii lor va revine in intregime dvs.!
Regulamentul este foarte strict in acest sens si prevede amenzi aspre pentru abateri, de pana la 4% din cifra de afaceri. Specialistii spun ca el introduce o adevarata revolutie in domeniu, prin prisma impactului pe care il va avea asupra bunului mers al tuturor afacerilor, mici sau mari, din Europa si nu numai.
Ce inseamna "date cu caracter personal"?
Date personale sunt:
• numele clientilor dvs.
• adresele lor de domiciliu sau de e-mail
• datele cartilor de identitate
• informatiile despre convingerile lor politice sau despre starea lor de sanatate etc.
Ce m-a multumit cel mai mult este ca am gasit in aceasta revista tot ceea ce ma interesa.
Mai exact:
- raspunsuri la intrebari fierbinti ridicate de Regulamentul privind Protectia Datelor Personale
- ultimele noutati si evolutii cu privire la aplicarea Regulamentului, atat in ceea ce priveste reglementari si/sau decizii ale Autoritatii Nationale, cat si in ceea ce priveste evolutiile la nivel european
- solutii practice, oferite de avocati specializati în DATA PROTECTION, de natura sa ajute la implementarea in cadrul organizatiilor a cerintelor legale
- sugestii pentru evitarea amenzilor la care sunt expusi operatorii.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Baza de calcul indemnizatie de maternitate. Salariata absolventa a unei facultatiIntrebare: Salariata in cauza tocmai mi-a trimis o copie dupa adeverinta care atesta ca in perioada 2019-2023 a urmat cursurile cu freventa a unei facultati, cu promovarea de examen de diploma in iulie 2023. In acest caz, salariata poate beneficia de concediu de maternitate platit? si daca da, care va fi baza de calcul?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Student. Contract de internship. Conditii durata activitate si remunerare. Tratament fiscalIntrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student (care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri). Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<