Economistul sef al Bancii Comerciale Romane (BCR), Lucian Anghel, a declarat, marti, ca Romania trebuie sa se gandeasca la o serie de masuri care sa fie agreate cu Uniunea Europeana (UE) si Fondul Monetar International (FMI), care sa implice un nou tip de imprumut.
'Cred ca Romania are nevoie in continuare de o serie de masuri care sa fie agreate cu UE si FMI, noi spunem in raport de un nou tip de imprumut, pentru a da incredere investitorilor straini', a spus Anghel.
Intrebat despre ce imprumut ar fi vorba, oficialul BCR a mentionat ca a specificat ca, mai intai de toate, Romania trebuie sa duca la bun sfarsit actualul Acord cu forurile internationale, dupa care ar fi nevoie de un 'ghidaj' in materie de economie.
'FMI este un organism care certifica acea economie sustenabila. Nu cred ca avem nevoie de un nou imprumut, ci de un un nou tip de imprumut. Este foarte bine de dus la bun sfarsit actualul Acord. Sub aceste imprumuturi putem sa continuam masurile care au fost agreate prin reforme institutionale, de exemplu. Avem nevoie nu neaparat de bani, ci avem nevoie de un ghidaj. Odata ce ai intrat intr-un Acord, trebuie dus la bun sfarsit', a explicat Lucian Anghel.
Acesta a adaugat ca, din punctul sau de vedere, actualul Acord de imprumut pe care il deruleaza Romania are toate sansele sa se incheie in termenul-limita, in mai 2011, dar si ca o prelungire a intelegerii ar fi benefica pentru economia romaneasca.
'Avand in vedere masurile luate de la 1 iulie, sunt sanse foarte mari ca Acordul sa se incheie la termenul-limita, respectiv mai 2011.Cred ca prelungirea lui ar fi benefica pentru economia romaneasca, pe termen lung', a subliniat economistul sef al BCR.
BCR a prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, Raportul Macroeconomic - Romania - 'Momentul adevarului', intocmit de catre colectivul institutiei bancare, sectia Cercetare.
BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail, cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania, gestionand active de peste 16,4 miliarde de euro.
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie, avand in prezent 668 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,5 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din opt tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). Sursa: AGERPRES