Asigurare voluntara la sanatate pentru persoanele fizice fara venituri: Formularul 604 se depune la administratia financiara

contributie la sanatateasigurare voluntara la sanatatecass 2016cass fara venituri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Exista numeroase persoane fizice care nu obtin venituri si cu toate acestea trebuie sa fie asigurate la sanatate. Care sunt demersurile ce trebuie realizate pentru asigurarea voluntara la sanatate?


Persoanele fizice care nu realizeaza venituri si trebuie sa plateasca CASS trebuie sa se inregistreze la unitatile fiscale de care apartin. Vor depune o declaratie de  inregistrare, in maxim 15 zile de data in care se incadreaza in categoria platitorilor de CASS care nu obtin venituri.


Conform specialistilor in legislatia muncii, formularul 604 „Declaratie de inregistrare in evidenta persoanelor fizice care nu realizeaza venituri, precum si pentru stabilirea obligatiilor de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate” se depune, pe suport hartie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Conform Ordinului ANAF nr. 3743 din 2015, data depunerii declaratiei reprezinta data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz, conform Consilier Juridic Rodica Mantescu pentru PortalCodulMuncii.ro.

Cum se calculeaza CASS?

Contributia se calculeaza prin aplicarea cotei individuale de contributie de 5,5% asupra bazei de calcul reprezentand valoarea salariului minim brut pe tara si se datoreaza pe toata perioada in care sunt incadrate in aceasta categorie.


Acelasi demers trebuie realizat si de persoanele care nu locuiesc in Romania dar doresc sa se asigure si in tara lor de provenienta.


Citeste si:

Ce trebuie sa stii despre asigurarea voluntara la sistemul de pensii?




de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contributie la sanatateasigurare voluntara la sanatatecass 2016cass fara venituri

Data aparitiei: 05 Mai 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Asigurare voluntara la sanatate pentru persoanele fizice fara venituri: Formularul 604 se depune la administratia financiara Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]