Contributia la sanatate - discriminatorie in Romania

contributie la sanatatescutire impozit itscutire impozit constructii
Contributia la sanatate - discriminatorie in Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se pare ca romanii ar putea beneficia in curand de plafonarea contributiilor la sanatate, in contextul in care ministrul demis al Finantelor, Dan Vilceanu, este de parere ca aceste datorii catre stat ar trebui regandite.
 
In cadrul unei emisiuni de la Profit.ro, Vilceanu a declarat ca:
 
„Trebuie sa privim cu atentie si modul in care sunt percepute contributiile, pentru ca in toata aceasta discutie cu eliminarea exceptiilor si reducerea contributiilor, trebuie discutat principial. De exemplu, contributiile la sanatate functioneaza ca un RCA. E o asigurare, practic, pentru momentul in care ai nevoie de spital, de serviciile de sanatate. Este incorect ca cineva care castiga un salariu mare sa plateasca 10% din acel salariu, iar cel care castiga un salariu mic sa plateasca o contributie mult mai mica, ei beneficiind practic de aceleasi servicii atunci cand ajung la spital. Atunci, ar trebui sa gandim un plafon pana la care sa percepem contributia de sanatate, pentru ca ea nu functioneaza ca acea contributie la pensii, cand tu acumulezi, contribui si vei primi inapoi, atunci cand ajung la pensie, o suma de bani”.
 
 
Iar Vilceanu nu s-a oprit aici, declarand ca discriminarile cauzate de scutirile de impozit nu ar trebui sa mai existe in piata muncii din Romania. Evident ca face referire la scutirile de care beneficiaza cei din IT si constructii:
 
 
"Exista un principiu pe care noi ne-am dorit sa il vedem si in Romania – taxe mai mici pentru toata lumea, dar care sa fie platite de toata lumea. In momentul de fata exista o problema generata de o oarecare discriminare pentru anumite sectoare care sunt exceptate de la plata impozitului sau a contributiilor si toate celelalte sectoare, care platesc impozite si contributii. Ma refer la salariati”, a mai adaugat Vilceanu.
 
Ramane de vazut ce se va petrece in domeniile mentionate, avand in vedere ca nu exista nimic oficial pana in acest moment.
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul intern!


Legea nr. 283, intrata in vigoare in 22 octombrie 2022, a modificat radical art. 243 din Codul muncii!

Astfel, conform noilor prevederi, sunteti obligat sa aduceti la cunostinta fiecarui salariat prevederile regulamentului intern, in prima zi de lucru, si sa faceti dovada indeplinirii acestei obligatii.

Regulamentul intern poate fi transmis pe suport de hartie sau in format electronic si isi produce efectele fata de salariat de la momentul luarii la cunostinta.



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contributie la sanatatescutire impozit itscutire impozit constructii

Data aparitiei: 11 Octombrie 2021
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Urmareste-ne pe Google News
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Contributia la sanatate - discriminatorie in Romania Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Incetarea CIM din motive neimputabile salariatului da dreptul acestuia la indemnizatie de somajIntrebare: Salariatul care si-a incetat activitatea in baza art. 55 lit. b) din Codul muncii poate solicita ajutor de somaj?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Diverse venituri. Declaratia 112Intrebare: Art. 76 ain 4 si 4 (1) prevede o lista de venituri printre care si - f) contravaloarea echipamentelor tehnice, a echipamentului individual de protectie si de lucru, a alimentatiei de protectie, a medicamentelor si materialelor igienico-sanitare, a altor drepturi privind sanatatea si securitatea in munca, precum si a uniformelor obligatorii si a drepturilor de echipament, ce se acorda potrivit legislatiei in vigoare; - p) cheltuielile efectuate de angajatori/platitori pentru pregatirea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz"
MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]