Conform InfoInstitutii.ro, PNL arata ca legea nu e constitutionala si acuza PSD ca nu a tinut cont de observatiile Curtii Constitutionale a Romaniei.
"PNL isi mentine pozitia de a nu sprijini adoptarea acestei legi deoarece reglementarea are in continuare, din punctul nostru de vedere, caracter neconstitutional. In forma rezultata dupa reexaminare legea incalca paragraful 52 din motivatiile CCR curprinsa in Decizia 22/2016”, a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache.
Cu toate acestea, deputatul PSD a precizat ca Parlamentul prin modificarile pe care le-a adus ar fi pus in acord legea cu Decizia CCR.
"Prin modificarile care s-au facut la acest proiect de lege noi consideram ca s-a raspuns criticilor si deciziei CCR. Am definit foarte clar cui se adreseaza acest proiect de lege. Am definit ca se adreseaza primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vice-presedintilor de CJ, exceptand consilierii locali si judeteni. Astfel, a hotarat Parlamentul.
In al doilea rand, intrarea din ianuarie este din 1 ianuarie 2017, practic am eliminat critica de neconstitutionalitate ca nu erau prevazute fonduri in buget. Tinand cont ca bugetul se adopta inainte de 1 ianuarie 2017, Parlamentul de la acel moment va tine cont si de observatiile si prevederile care trebuie ca acele consilii judetene sau locale sa isi plateasca un ales sau doi", a declarat Florin Iordache, citat de InfoInstitutii.ro.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau