OFICIAL: Pensii de serviciu pentru membrii Corpului diplomatic si consular al Romaniei

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
10 Iulie 2015
10 Iulie 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
pensii de serviciu diplomatipensie de serviciu diplomatipensii de serviciu corpul diplomaticpensie de serviciu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Update 23 iulie 2015. Legea nr. 216 din 21 iulie 2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic si consular al Romaniei a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 546 din 22 iulie 2015.


Membrii Corpului diplomatic si consular al Romaniei, cu vechime de minim 15 ani in Ministerul Afacerilor Externe, precum si personalul incadrat pe functii de executie specifice se pot pensiona la cerere si pot beneficia de pensie de serviciu, la implinirea varstei de 60 de ani.

Pensiile de serviciu vor fi in cuantum de 80% din baza de calcul, care va reprezenta salariul de baza brut lunar corespunzator functiei. La acesta se vor adauga indemnizatiile si sporurile primite in ultima luna de activitate, inainte de pensionare.


Conform legii, pensia de serviciu va reveni si persoanelor care detin vechime de 12-15 ani, la implinirea varstei de 60 de ani. In acest caz, pensia de va reduce cu 1% din baza de calcul pentru fiecare an de lipsa din vechimea integrala.


De asemenea, pentru fiecare an care depaseste vechimea in Ministerul Afacerilor Externe, prevazuta la alin. (1), la cuantumul pensiei se adauga cate 1% din baza de calcul prevazuta la alin. (1), fara a o putea depasi.

"Alineatul (1) Membrii Corpului diplomatic si consular al Romaniei cu o vechime de cel putin 15 ani in Ministerul Afacerilor Externe, precum si personalul incadrat pe functii de executie specifice se pot pensiona la cerere si pot beneficia la implinirea varstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, in cuantum de 80% din baza de calcul reprezentand salariul de baza brut lunar corespunzator incadrarii in functia de executie detinuta in administratia centrala la care se adauga indemnizatiile si sporurile avute in ultima luna de activitate in administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe inainte de data pensionarii."

La decesul beneficiarului pensiei de serviciu, sotul supravietuitor si copiii sai vor putea beneficia de pensia de urmas, acordata la fel ca pensia de urmas din sistemul public.

Mai mult, conform legii, odata cu stabilirea cuantumului pensiei de serviciu, se stabileste si pensia pentru limita de varsta din sistemul public, potrivit legislatiei in vigoare privind sistemul de pensii publice.

In situatia in care cuantumul pensiei de serviciu, calculat conform prezentei legi, este mai mic decat cel al pensiei din sistemul public de pensii, se va acorda cuantumul cel mai avantajos.

Aceasta lege a intrat in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.


Parcursul legislativ al proiectului de lege.






 



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]