La finalul anului 2014, in domeniul IT erau nu mai putin de 3.700 de PFA-uri noi, conform datelor de la Registrul Comertului.
In mod concret, 1 din 8 contracte de tip PFA nou infiintata in 2014 a fost inregistrat in domeniul IT.
„Angajatorul mi-a prezentat ambele variante, de contract individual de munca si de contract de tip PFA, si mi-a zis sa aleg ce varianta mi se pare mai benefica. Am ales PFA-ul, pentru ca asa cred ca fac putin mai multi bani decat cu contractul de munca, pentru ca taxele la stat sunt mai mici, dar nu stiu exact suma cu care difera“, explica Andrei, care lucreaza cu un contract de tip PFA inregistrat cu domeniul de „activitati de consultanta in tehnologia informatiei“, informeaza ZF.ro.
Asadar, discutam despre o pondere de 77% din totalul PFA-urilor nou-infiintate din acest sector, in domeniul tehnologiei informatiilor.
Monica Jiman, directorul general adjunct al Pentalog, un furnizor de servicii de consultanta si dezvoltare software, noteaza asupra faptului ca problemele apar atunci "cand PFA-ul devine un model de business utilizat masiv si concurenta pe piata muncii se transforma intr-o concurenta neloiala".
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
sursa: ZF.ro