Legea pensiilor va fi gata in data de 1 octombrie 2017

legea pensiilor 2017varsta de pensionare 2017pensii 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a anuntat ca legea pensiilor urmeaza sa fie prezentata in Coalitie la data de 1 octombrie 2017, iar in momentul de fata se fac calcule, impreuna cu Ministerul de Finante si Casa Nationala de Pensii.

Intrebata ce se va petrece cu inechitatile prezente in sistemul de pensii si ce pensii urmeaza sa creasca, Olguta Vasilescu a declarat in cadrul unui post de televiziune:

"Noi trebuie sa venim in fata Coalitiei la 1 octombrie cu Legea pensiilor finalizata. Au fost trei variante la care noi am lucrat: una dintre ele strict pe Programul de guvernare, alta care presupune si anumite corectii, si o a treia care este o mixtura intre cele doua variante. La ora actuala, se fac calcule la Ministerul de Finante, impreuna cu cei de la Casa Nationala de Pensii. (...) se transmita mai departe Parlamentului, iar Parlamentul sa o dezbata, sa vina cu amendamente si in final sa fie promulgata", a spus Vasilescu, conform Agerpres.


Pensiile din sistemul national trebuie majorate gradat, iar inechitatile din sistem trebuie sa dispara:

"Cu certitudine pensiile trebuie sa creasca si vorbim aici doar despre pensiile care sunt in sistemul national, deci la Casa Nationala de Pensii. Nu vorbim aici despre pensiile speciale. Acolo este cu totul alta discutie, unde nu prea are legatura Ministerul Muncii, pentru ca, dupa cum stiti, exista o casa sectoriala de pensii — una este la MAI, alta la Ministerul Apararii. Noi ne-am axat pe varianta care tine de Casa Nationala de Pensii. Ca si principii, exact cum scrie in Programul de guvernare, trebuie sa creasca punctul de pensie pana in 2020, la 1.775 de lei. Asta inseamna ca pensiile automat vor creste toate", a subliniat Vasilescu.

Se va aplica principiul contributivitatii, asa ca inechitatile prezente in sistemul de pensii vor disparea:

"Pastram principiul contributivitatii si incercam sa nu mai avem niciun fel de inechitati in sistem, in sensul ca acum se calculeaza pensiile pe acelasi stadiu de cotizare, si sa zicem ca femeile ies cu pensii mai mari, ceea ce nu este in regula. Vom incerca sa avem o formula, astfel incat si femeile, si barbatii care au avut aceeasi meserie sa aiba aceeasi pensie. Dupa aceea nu mai trebuie sa existe niciun fel de diferentiere intre oameni care au avut aceeasi meserie, care au acelasi stagiu de cotizare, care au aceeasi varsta de pensionare doar ca au iesit la pensie in ani diferiti si, in aceste conditii, s-au trezit si cu pensii diferite. (...)", a mai adaugat ministrul Muncii.


Ministrul a mai completat ca nu exista un proiect pentru micsorarea varstei de pensionare, cu exceptia femeilor care au avut peste trei copii. Vasilecu a adaugat ca trendul in Europa este de a creste varsta de pensionare, iar in unele tari a ajuns chiar la varsta de 68 de ani. "...Sunt tari care au ajuns deja la 68 de ani si progresiv cresc pana la varsta de 70 de ani", a concluzionat ministrul muncii.


Ministrul muncii: mamele cu 3 copii s-ar putea pensiona mai repede

Olguta Vasilescu a mai precizat ca recalcularea pensiilor ar putea sa se incheie la jumatatea anului 2018, iar pentru ca acest fapt sa fie posibil este nevoie de implicarea mai multor functionari.

Se pare ca noua lege a pensiilor nu va modifica varsta de pensionare, dar femeile care au cel putin trei copii s-ar putea pensiona cu 6 ani mai repede...citeste mai multe aici >>>


Sursa: Agerpres


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea pensiilor 2017varsta de pensionare 2017pensii 2017

Data aparitiei: 20 Septembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Legea pensiilor va fi gata in data de 1 octombrie 2017 Nota: 3.74 din 5 - 39 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]