Contract de locatie de gestiune. Este posibila detasarea salariatilor, in aceasta situatie?

contract de gestiunedetasare salariaticonditii detasare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inca de la inceput lamurim ca, potrivit art. 45 din Codul muncii, detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator.

Aceasta se petrece in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia, iar in mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.

Dar ce se petrece cand o societate doreste sa detaseze o parte dintre salariati catre o alta, in contexul in care ambele societati au sediul in aceeasi localitate si au aceiasi actionari?

Sa analizam o situatie prezentata pe PortalCodulMuncii.ro: "Societatea X incheie cu societatea Y (ambele societati avand sediul in aceeasi localitate si aceiasi actionari) un contract de administrare hotel (locatie de gestiune) pentru un hotel situat la un punct de lucru apartinand societatii X in alta localitate decat sediile societatilor. Poate societatea X sa detaseze o parte din salariatii acesteia catre societatea Y la hotelul care face obiectul contractului intre cele doua societati?"

In primul rand, sa lamurim ce se intelege prin locatie de gestiune: este un procedeu de transfer prin acordul de vointa a doua parti, prin care una din parti numita locator, pune la dispozitia celeilalte parti, numita locatar, un fond de comert sau o entitate comerciala, lipsita de autonomie economica, in scopul administrarii cat mai rentabile a acestuia de catre locatar.

In cazul prezentat mai sus, societatea Y trebuie sa isi declare punctul de lucru la hotelul a carei locatie de gestiune o preia. In baza contractului de locatie de gestiune si a inregistrarii punctului de lucru, hotelul devine un loc de munca organizat al angajatorului Y.

Date fiind acestea, societatea X poate detasa salariati la societatea Y, pentru ca acestia sa presteze activitate pentru societatea Y in baza documentelor de detasare.


Sursa: PortalCodulMuncii

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contract de gestiunedetasare salariaticonditii detasare

Data aparitiei: 10 Ianuarie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Contract de locatie de gestiune. Este posibila detasarea salariatilor, in aceasta situatie? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]