Model Cerere de detasare

Resurse Umanecerere detasaredetasaremodel cerere detasare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CERERE DE DETASARE


 Catre: .......................................................................................... (denumirea angajatorului si sediul acestuia)

Consiliul de administratie/comitetul de directie/etc. al ................................................................... (angajatorul care solicita detasarea) reprezentat prin ........................................................, in calitate de .............................................  (numele si prenumele)  (functia) va roaga sa binevoiti a dispune detasarea1 unui numar de ............ salariati, astfel:
– ........... ............................................................. .....................................................
   (nr. )     (meseria/ocupatia)                    (perioada de detasare)2
– ............ ............................................................. ....................................................
   (nr. )    (meseria/ocupatia)                     (perioada de detasare)

Asteptam raspunsul dvs. pana cel mai tarziu la data de ................. si va rugam sa ne comunicati                                               (data)
numele3 salariatilor pentru care ati fost de acord cu detasarea, urmand sa ni se indice si drepturile lor4 stabilite prin contractul individual de munca, pe care urmeaza sa le avem in vederea stabilirii drepturilor care le sunt mai favorabile, in conformitate cu dispozitiile art. 47 alin. (2) din Codul muncii.



REPREZENTANTUL LEGAL AL UNITATII
........................................................

Note:

1 Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.

2 Perioada este de cel mult un an dar, in mod exceptional, ea poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.

3 Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai in mod exceptional si pentru motive personale temeinice.

4 Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile legii si ale contractului colectiv de munca aplicabil. Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul care a dispus detasarea. El beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile: fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat. De subliniat este faptul ca angajatorul care detaseaza este obligat sa ia toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat. Daca acest din urma angajator nu-si indeplineste toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea. In caz de divergente sau daca niciunul nu-si indeplineste obligatiile, salariatul detasat are dreptul sa revina la vechiul sau loc de munca, sa se indrepte impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si sa ceara executarea silita a obligatiilor neindeplinite.



......................................................................
(unitatea si datele de identificare ale acesteia)

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Resurse Umanecerere detasaredetasaremodel cerere detasare

Data aparitiei: 20 Mai 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Model Cerere de detasare Nota: 3.3 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Model Cerere de detasare

Mai multe articole despre cerere detasare

ARTICOLE SIMILARE

Model Cerere de detasare

Mai multe articole despre model cerere detasare
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]