Consultanta in afaceri | Manager
 

Model Cerere de detasare


CERERE DE DETASARE


Catre: .......................................................................................... (denumirea angajatorului si sediul acestuia)

Consiliul de administratie/comitetul de directie/etc. al ................................................................... (angajatorul care solicita detasarea) reprezentat prin ........................................................, in calitate de .............................................(numele si prenumele)(functia) va roaga sa binevoiti a dispune detasarea1 unui numar de ............ salariati, astfel:
– ........... ............................................................. .....................................................
(nr. )(meseria/ocupatia)(perioada de detasare)2
– ............ ............................................................. ....................................................
(nr. )(meseria/ocupatia)(perioada de detasare)

Asteptam raspunsul dvs. pana cel mai tarziu la data de ................. si va rugam sa ne comunicati(data)
numele3 salariatilor pentru care ati fost de acord cu detasarea, urmand sa ni se indice si drepturile lor4 stabilite prin contractul individual de munca, pe care urmeaza sa le avem in vederea stabilirii drepturilor care le sunt mai favorabile, in conformitate cu dispozitiile art. 47 alin. (2) din Codul muncii.

REPREZENTANTUL LEGAL AL UNITATII
........................................................

Note:

1 Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.


Ghid pensionare
Ghid pensionare

Vezi detalii

Noua Clasificare a ocupatiilor din Romania
Noua Clasificare a ocupatiilor din Romania

Vezi detalii

Ghid Complet - Contractul individual de munca
Ghid Complet - Contractul individual de munca

Vezi detalii
2 Perioada este de cel mult un an dar, in mod exceptional, ea poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.

3 Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai in mod exceptional si pentru motive personale temeinice.

4 Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile legii si ale contractului colectiv de munca aplicabil. Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul care a dispus detasarea. El beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile: fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat. De subliniat este faptul ca angajatorul care detaseaza este obligat sa ia toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat. Daca acest din urma angajator nu-si indeplineste toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea. In caz de divergente sau daca niciunul nu-si indeplineste obligatiile, salariatul detasat are dreptul sa revina la vechiul sau loc de munca, sa se indrepte impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si sa ceara executarea silita a obligatiilor neindeplinite.

......................................................................
(unitatea si datele de identificare ale acesteia)

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: 20 Mai 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Nota: 5 din 1 voturi
 

 
x


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

 
Revenire Din CIC Inainte De A Implini Copilul 2 AniIntrebare: Buna ziua! Eu vreau sa intreb despre situatia mea : lucrez in invatamant, titulara. Acum sunt in CIC.Fetita mea in ianuarie 2015 implineste 2 ani. In locul meu este o alta persoana pe o perioada determinata, adica pana in 31august 2014 are numirea pe postul meu. Faptul ca doresc sa ma intorc la serviciu incepand cu data de 1 iulie 2014, o afecteaza pe ea? Multumesc. La revedere!
 

Raspuns: Da, o afecteaza. Cat timp persoana respectiva este angajata cu scopul de a va inlocui pe perioada su... citeste tot raspunsul aici


ARTICOLE SIMILARE

Model Cerere de detasare

ULTIMELE ARTICOLE

Model Cerere de detasare
Mai multe articole despre cerere detasare

ARTICOLE SIMILARE

Model Cerere de detasare

ULTIMELE ARTICOLE

Model Cerere de detasare
Mai multe articole despre model cerere detasare
 

eNews Resurse Umane

Descarca GRATUIT raportul special

"33 de greseli majore in managementul HR"