Rechemarea produselor de pe piata mondiala. Portal pentru schimbul de informatii

rechemare produsepiata mondialaRAPEXproduse nealimentareSANCOsiguranta consumatorului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Un nou portal international a fost lansat recent la Bruxelles, portalul urmand sa permita autoritatilor din intreaga lume sa faca schimb de informatii cu privire la produsele nesigure care au fost retrase de pe piata. "Portalul universal al rechemarilor de pe piata" este un proiect elaborat in comun de catre UE si tarile OCDE, inclusiv SUA, Australia si Canada. A fost inaugurat de catre Paola Testori Coggi, directorul general al Directiei Generale Sanatate si Consumatori a Comisiei Europene (SANCO), de catre Rintaro Tamaki, secretar general adjunct al OCDE si de catre Inez Tenenbaum, presedinta Comisiei pentru siguranta produselor de consum din SUA, in cadrul Saptamanii internationale a securitatii produselor.

Consumatorii cumpara din ce in ce mai mult de pe piata mondiala, on-line si off-line. in aceasta piata globala extinsa, ei doresc sa se asigure ca nu s-au strecurat produse periculoase. Cum pot afla consumatorii daca marsupiul pentru bebelus sau bicicleta fabricata in afara UE respecta cerintele de siguranta europene si internationale? Cautand informatia in Portalul universal al rechemarilor de pe piata. in contextul in care se preconizeaza 3000 de avize de rechemare a unor produse de pe piata pe an, consumatorii, intreprinderile si autoritatile vor avea acces la o remarcabila sursa de informatii cu privire la produse rechemate, sursa care va fi imbogatita in mod regulat de catre UE (prin intermediul RAPEX, sistemul comunitar de alerta rapida pentru produse nealimentare periculoase) si de catre autoritatile din SUA, Canada si Australia.

Portalul, in care se pot cauta date, va contribui la cresterea sigurantei consumatorilor din intreaga lume si va spori gradul de constientizare in randul consumatorilor si increderea in cumpararea de produse de pe o piata mondiala.

Dna Testori Coggi, director general SANCO, dl. Tamaki, secretar general adjunct OCDE si dna Tenenbaum, presedinta Comisiei pentru siguranta produselor de consum din SUA si-au exprimat satisfactia cu privire la portalul universal, care va incuraja schimbul de informatii si va contribui la protectia eficienta a consumatorilor pe piata mondiala. Ei au convenit ca aceasta noua baza de date va ajuta autoritatile de reglementare, consumatorii si intreprinderile sa caute informatii privind rechemarile produselor de pe piata mondiala. Acesta este un exemplu de situatie in care mai multe autoritati si-au unit fortele pentru a fi in masura sa abordeze intr-un mod eficient problemele legate de siguranta produselor. Cei trei reprezentanti au incurajat intreprinderile si consumatorii sa utilizeze in mod regulat Portalul universal al rechemarilor de pe piata. Ei au invitat de asemenea tarile din intreaga lume sa participe in cadrul portalului, astfel incat sa fie acoperita o piata cat mai extinsa.


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
rechemare produsepiata mondialaRAPEXproduse nealimentareSANCOsiguranta consumatorului

Data aparitiei: 22 Octombrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Rechemarea produselor de pe piata mondiala. Portal pentru schimbul de informatii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]