Vesti bune pentru Romania, in contextul in care volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2022, fata de perioada similara din 2021.
Atat ca serie bruta cu 5,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,6%, conform informatiilor Institutului National de Statistica (INS).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2022, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 5,2%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,6%), vanzarilor de produse nealimentare (+6,0%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,0%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie -30 iunie 2022, comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 iunie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 6,6%, datorita cresterii inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,0%), vanzarile de produse nealimentare (+5,4%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,9%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna iunie 2022, comparativ cu luna precedenta, a scazut, pe ansamblu, cu 1,4%, ca urmare a scaderilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-3,4%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,7%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 1,3%, precizeaza INS.
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut, pe ansamblu, in luna iunie 2022, comparativ cu luna precedenta, cu 2,1%, ca urmare a scaderii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-3,6%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,8%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,4%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna iunie 2022, comparativ cu luna iunie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 3,2%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7,4%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,3%) si la vanzarile de produse nealimentare (+1,9%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2022, comparativ cu luna iunie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 4,2%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+6,7%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,3%) si la vanzarile de produse nealimentare (+1,6%).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<