Vesti bune pentru Romania, in contextul in care volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2022, fata de perioada similara din 2021.
Atat ca serie bruta cu 5,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,6%, conform informatiilor Institutului National de Statistica (INS).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2022, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 5,2%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,6%), vanzarilor de produse nealimentare (+6,0%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,0%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie -30 iunie 2022, comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 iunie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 6,6%, datorita cresterii inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,0%), vanzarile de produse nealimentare (+5,4%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,9%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna iunie 2022, comparativ cu luna precedenta, a scazut, pe ansamblu, cu 1,4%, ca urmare a scaderilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-3,4%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,7%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 1,3%, precizeaza INS.
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut, pe ansamblu, in luna iunie 2022, comparativ cu luna precedenta, cu 2,1%, ca urmare a scaderii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-3,6%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,8%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,4%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna iunie 2022, comparativ cu luna iunie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 3,2%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7,4%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,3%) si la vanzarile de produse nealimentare (+1,9%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2022, comparativ cu luna iunie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 4,2%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+6,7%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,3%) si la vanzarile de produse nealimentare (+1,6%).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Aplicarea facilitatilor in sectorul constructiiIntrebare: O societate desfasoara activitate conform codului CAEN 4120 a Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale. In anul 2019 societatea inregistreaza o cifra de afaceri de 5.083.954 lei, din care cifra de afaceri aferenta constructiilor este de 3.859.577 lei. In acest caz, in anul 2019 cifra de afaceri din constructii este inferioara pragului de 80% din cifra de afaceri (4.067.163 lei). In anul 2020, intrucat in anul precedent societatea nu a indeplinit conditiile, activitatea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Obligatii privind stabilirea drepturilor salarialeIntrebare: O societate cu obiect de activitate Restaurante 5611, desfasoara activitatea in zile lucratoare si in weekend si salariatii primesc spor de weekend proportional cu perioada lucrata conform CIM. La intocmirea pontajului de catre administratorul restaurantului, exista situatia in care un salariat a efectuat doar 18 zile din numarul de zile lucratoare din luna respectiva, exemplu 21 zile lucratoare in acea luna. Administratorul restaurantului doreste sa plateasca salariu de baza intreg (salariu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<