Ce masuri trebuie luate pentru utilizarea unui incarcator frontal (IFRON) in conditii de siguranta

23 August 2012
23 August 2012
IFRONmasuri conditii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Orice activitate referitoare la un echipament de munca - de tipul pornirii, opririi, folosirii, transportului, repararii, modificarii, intretinerii sau curatirii acestuia - trebuie realizata in conditii de siguranta deplina! Altfel, riscati amenzi contraventionale cuprinse intre 5.000 de lei si 10.000 de lei, conform art. 39 alin. (9) lit. c), f) si m) din Legea nr. 319/2006!

Masuri de siguranta la incarcarea si descarcarea cu IFRON-ul

Conducatorul IFRON-ului va semnaliza pentru atentionare si va incepe manevra numai dupa retragerea lucratorilor din raza de actiune a utilajului.

Conducatorul IFRON-ului nu va aseza sarcina in mijloacele de transport decat dupa ce s-a asigurat ca lucratorii s-au retras din acestea.

Deschiderea graifarului si bascularea sarcinii in mijlocul de transport este permisa numai dupa stationarea utilajului si incetarea balansarii sarcinii.

La incarcarea cu IFRON-ul in vagoane cu pereti inalti pentru formarea de stive (picioare) stabile, se va marca mijlocul acestora pe peretii vagonului.

Preluarea sarcinilor din gramada sau stiva se va face numai de catre conducatorul IFRON-ului; este interzisa fixarea sau ajustarea cu mana sau alte unelte a sarcinilor de catre alte persoane.

La ridicarea sarcinii din stive se va verifica stabilitatea acesteia in graifar.

La descarcarea si incarcarea materialelor in si din stive, conducatorul IFRON-ului trebuie sa se asigure ca nu exista persoane pe acestea sau in jurul lor.

Sarcina ce se preia din autovehicule sau vagoane va fi bine fixata in echipamentul auxiliar adecvat lucrului, echilibrata pe cele doua brațe ale furcii utilajului si corespunzatoare capacitatii sale.

Descarcarea bustenilor prin impingere este admisa numai la vagoanele de cale ferata, in punctele de descarcare prevazute cu rampe inclinate.

Pe timpul incarcarii sau descarcarii, este interzisa stationarea lucratorilor pe caroseria autovehiculelor, in fata sarcinilor sau in raza de actiune a incarcatoarelor frontale.

Este interzisa deplasarea IFRONului inainte de ridicarea sarcinii si desprinderea completa a acesteia din stiva, din mijloacele de transport sau de pe sol.

Este interzisa depunerea sarcinilor in stive, in mijloacele de transport sau la sol de la o inaltime mai mare de 0,5 m.

La efectuarea manevrelor de incarcare-descarcare si transport a materialelor granulare, utilajul va fi actionat incet, atat la umplerea si golirea cupei, cat si pe parcursul deplasarii.

Nu este permis conducatorului sa paraseasca utilajul avand sarcina ridicata de la sol. Parasirea incarcatorului frontal se va face numai dupa oprirea motorului, blocarea franei si inchiderea cabinei, furca utilajului fiind sprijinita pe sol.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]