La prima vedere, angajarea unui intern ar putea insemna doar sa beneficiati de un angajat nou si motivat, care munceste practic pe gratis sau pentru bani foarte putini.
Internii au aceasta “calitate” deoarece se afla in cautarea unor oportunitati de a-si demonstra talentele si de a-si incepe, eventual, cariera. De aceea sunt foarte motivati si isi aduc o contributie semnificativa la activitatea companiei, fara ca bugetul alocat pentru salariul lor sa va afecteze prea mult.
Totusi, atunci cand angajati interni, trebuie sa fiti constienti ca exista o serie de “capcane” nevazute. Regula de aur pentru top management in ceea ce priveste internii trebuie sa fie “nu abuzati niciodata prea mult de interni!”.
Nu procedati ca multe companii care, cu toate beneficiile pe care le poate aduce angajarea internilor, apeleaza la acestia doar pentru a-i pune sa faca activitati pe care nimeni dintre ceilalti angajati nu vrea sa le faca.
Aceste atributii, care sunt neinteresante si mari consumatoare de timp, il pot face pe intern sa se demotiveze intr-un timp foarte scurt. Chiar daca este doar un intern, pentru o companie medie sau mica demotivarea acestuia se poate dovedi foarte daunatoare.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Dezavantajele pe care le poate provoca un intern nu se rezuma doar la faptul ca productivitatea sa va scadea, dar, in final poate pleca din companie, lasandu-va cu o multime de activitati nerezolvate de care se ocupa.
Motivarea internului
Cum puteti sa motivati un intern:
- Comportati-va cu el ca si cum este membru al echipei dvs.
- Subliniati importanta activitatii pe care o desfasoara in companie
- Variati din timp in timp activitatile pe care trebuie sa le realizeze
- Dati-i, pe cat posibil, sarcini pe care poate sa le indeplineasca singur de la cap la coada
- Comunicati-i impactul pozitiv pe care il are activitatea sa asupra companiei
- Oferiti-i feedback constructiv in mod constant