PROCEDURA DE INCADRARE in sectoarele de negociere colectiva a unitatilor definite in Legea nr. 367/2022 privind dialogul social - MODEL CERERE

procedura incadrare negociere colectivalegea nr. 3672022model cerere negociere colectiva
PROCEDURA DE INCADRARE in sectoarele de negociere colectiva a unitatilor definite in Legea nr. 367/2022 privind dialogul social - MODEL CERERE
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul nr. 798 al ministrului muncii si solidaritatii sociale privind aprobarea Procedurii de incadrare in sectoarele de negociere colectiva a unitatilor definite conform art. 1 pct. 21 din Legea nr. 367/2022 privind dialogul social a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 259 din 29.03.2023.
 
Art. 1. — (1) Se aproba Procedura de incadrare in sectoarele de negociere colectiva a unitatilor definite conform art. 1 pct. 21 din Legea nr. 367/2022 privind dialogul social.
 
(2) Procedura de la alin. (1) este prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
Art. 2. — Incadrarea in sectorul de negociere colectiva solicitat se efectueaza pe perioada de valabilitate a contractului colectiv de munca, respectiv de la data inregistrarii cererii, si se prelungeste de drept daca nu exista o alta solicitare a angajatorului respectiv.
 
Consilier Codul Muncii - In aceasta lucrare de peste 1.000 de pagini gasiti raspunsul la ORICE intrebare de legislatia muncii! Raspunsurile sunt complete si permanent la zi!
 
NOU! Sunt explicate pe larg inclusiv noutatile privind contractele colective de munca, concediul paternal, impozitarea bacsisului, zilele libere pentru bugetari, angajarea strainilor, DETALII AICI >>>
 
ANEXA — PROCEDURA DE INCADRARE in sectoarele de negociere colectiva a unitatilor definite conform art. 1 pct. 21 din Legea nr. 367/2022 privind dialogul social 
 
Art. 1. — (1) Prezenta procedura are ca scop informarea partilor participante la negocierea colectiva sectoriala asupra optiunii unei unitati de incadrare intr-un sector de negociere colectiva.
(2) Procedura se realizeaza prin publicarea pe site-ul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, denumit in continuare MMSS, a cererii de incadrare intr-unul din sectoarele de negociere colectiva.
(3) Cererea de incadrare prevazuta la alin. (2) se depune de catre reprezentantul unitatii, in format letric, la registratura MMSS sau se transmite prin posta electronica a MMSS, la adresa cds@mmuncii.gov.ro.
(4) In vederea depunerii, respectiv a transmiterii electronice a solicitarii prevazute la alin. (1), reprezentantul unitatii transmite urmatoarele documente:
a) cerere scrisa pentru publicarea pe site, prevazuta in anexa nr. 1 la prezenta procedura;
b) imputernicire semnata de angajator/patron, in cazul in care persoana care solicita publicarea este alta decat reprezentantul legal al angajatorului/patronului; 
c) copie dupa actul de identitate al reprezentantului legal al angajatorului/patronului sau, dupa caz, al persoanei imputernicite de catre acesta, dupa caz;
d) copie dupa certificatul de inmatriculare la Oficiul National al Registrului Comertului/certificatul de inregistrare fiscala;
e) copie dupa actul de infiintare sau actul constitutiv/statutul beneficiarului, din care sa rezulte codurile CAEN aferente domeniilor de activitate economica prevazute in Hotararea Guvernului nr. 171/2023 privind stabilirea sectoarelor de negociere colectiva si a codurilor CAEN aferente acestora;
f) declaratie pe propria raspundere, prevazuta in anexa nr. 2 la prezenta procedura, prin care se atesta calitatea de reprezentant legal al angajatorului/patronului sau, dupa caz, de imputernicit al acestuia, in cazul in care documentele prevazute la lit. a)—e) se transmit prin e-mail.
(5) In cazul in care documentele prevazute la alin. (4) se transmit prin e-mail, directia de specialitate competenta, dupa verificarea acestora, transmite angajatorului/patronului dovada/linkul cu publicarea solicitarii, prin e-mail, la aceeasi adresa de posta electronica de la care s-au primit documentele, in termen de cinci zile lucratoare de la data primirii solicitarii. 
(6) In cazul in care documentele prevazute la alin. (4), transmise prin e-mail, nu sunt corecte sau complete, directia de specialitate competenta transmite angajatorului/patronului solicitarea de corectare/completare a acestora, prin e-mail, la aceeasi adresa de posta electronica, in termen de cinci zile lucratoare de la data primirii acestora.
Art. 2. — In termen de cinci zile de la primirea conforma cu cele prevazute la art. 1 ale prezentei proceduri, solicitarea angajatorului/patronului va fi publicata pe site-ul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.
 
 

MODEL CERERE ce urmeaza a fi publicat pe site-ul Ministerului Muncii:

 
ANEXA Nr. 1 la procedura
 
CERERE
 
Catre,
Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale
 
Datele de identificare ale beneficiarului:
Denumire .............................................................................................................................
Nume si prenume reprezentant legal .................................................................................
CUI/CIF ...................
Judet ................., localitate ..................., sector ......, strada ........................ nr. ....., bl. ....., sc. ....., ap. ....., cod postal .............., tel. ....................., e-mail ...........................................
Cod CAEN ...........................................................
Legitimat cu C.I./B.I. seria ....... nr. .................., reprezentant legal, imputernicim pe:
Nume .............................................................
Prenume ........................................................
Legitimat cu C.I./B.I. seria ........ nr. ..............., CNP ..................., 
pentru a solicita publicarea pe site-ul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale a optiunii de incadrare a unitatii in sectorul de negociere colectiva nr. .................., denumit .................., conform Hotararii Guvernului nr. 171/2023 privind stabilirea sectoarelor de negociere colectiva si a codurilor CAEN aferente acestora.
 
 
N O T A:
Beneficiar prin reprezentant legal al acestuia sau imputernicit (denumire, nume, prenume, semnatura). Conform prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal, informatiile referitoare la datele cu caracter personal cuprinse in acest document sunt confidentiale. Acestea sunt destinate exclusiv persoanei/persoanelor mentionate ca destinatar/destinatari si altor persoane autorizate sa il primeasca.
 
 
 
 
ANEXA Nr. 2
la procedura
 
DECLARATIE
 
 
Subsemnatul(a), .................................., legitimat(a) cu C.I. seria ......., nr. ..................., CNP .........................., domiciliat(a) in judetul .........................., localitatea ..........................., str. ..................., nr. ....., bl. ....., sc. ....., ap. ....., avand calitatea de ................................... la ................................, cunoscand prevederile art. 326 din Codul penal cu privire la falsul in declaratii, declar pe propria raspundere ca am calitatea de reprezentant legal/imputernicit al angajatorului/patronului ..........................................., cu sediul in judetul ......................, localitatea ..................., str. ..................., nr. ......, bl. ....., sc. ......, ap. ....., si solicit incadrarea in sectorul de negociere colectiva nr. ..............., denumit ..................................., pentru si in numele angajatorului/patronului ..................................................... .
 
Numele si prenumele
 
Data Semnatura
.................... ..................
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
procedura incadrare negociere colectivalegea nr. 3672022model cerere negociere colectiva

Data aparitiei: 30 Martie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

PROCEDURA DE INCADRARE in sectoarele de negociere colectiva a unitatilor definite in Legea nr. 367/2022 privind dialogul social - MODEL CERERE Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]