"Avem un salariat care a plecat in strainatate fara sa anunte. Cum putem face dovada comunicarii ca este convocat la sediu pentru cercetare disciplinara daca nu are cine semna confirmarea trimisa prin posta? De specificat ca el locuia la alta adresa decat cea din buletin, adresa la care in momentul de fata nu locuieste nimeni."
Raspunsul specialistului:
Convocarea salariatului poate fi facuta prin orice mijloc de comunicare care asigura transmiterea si confirmarea primirii acesteia la ambele adrese. Atat la adresa de domiciliu din cartea de identitate cat si la adresa comunicata de salariat ca avand resedinta.
Astfel, apreciem ca poate fi facuta prin posta cu scrisoare deschisa si confirmare de primire, prin curier, executor judecatoresc, etc. Un mijloc care asigura primirea convocarii de catre salariat si permite confirmarea primirii acesteia il constituie scrisoarea recomandata cu confirmare de primire.
Daca scrisorile se intorc la expeditor, acesta va mai transmite inca data documentele. Daca si a doua oara se reintorc, angajatorul poate dispune incetarea contractului de munca.

Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz

37 de Modele de Regulament Intern

Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Neprezentarea salariatului la convocare fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara realizarea cercetarii disciplinare prealabile (art. 251 alin. (3) din Codul muncii).
Un raspuns valabil in noiembrie 2022, oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>