Mamele aflate in CCC vor putea obtine venituri mai mari, in curand. Care sunt CONDITIILE si ce suma nu trebuie sa depaseasca?

venituri mame cccmame venituriOUG 111/2010
Mamele aflate in CCC vor putea obtine venituri mai mari, in curand. Care sunt CONDITIILE si ce suma nu trebuie sa depaseasca?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conform art. 16 alin. (3) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
 
a) primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitatiin perioada de concediu;
b) primeste indemnizatii in calitate de consilier local sau judetean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitatiin perioada de concediu, al caror nivel net nu depaseste de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).  
 
Intrucat, textul prevede ca limita de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei (6.250 lei) se realizeaza in decursul unui an calendaristic si nu pe an, apreciem ca aceasta poate fi realizata indiferent de data la care persoana a intrat in concediu pentru cresterea copilului. Aceasta inseamna, din punctul nostru de vedere, ca limita nu se calculeaza proportional cu perioada in care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului, observa PortalCodulMuncii.
 
IMPORTANT!

Avand in vedere ca depasirea limitei are o consecinta grava si anume suspendarea indemnizatiei, consideram necesar sa solicitati si punctul de vedere al agentiei pentru prestatii sociale judetene sau a municipiului Bucuresti, in cazul in care va regasiti in situatia in care vreti sa beneficiati de venituri in timpul CCC.
 
Indemnizatia de crestere a copilului, la nivelul anului 2022 este, la acest moment, de cel putin 1.250 de lei, dar nu mai mult de 8.500 de lei lunar. De la 1 martie, insa, valoarea indicatorului social de referinta, pe baza caruia este stabilit nivelul indemnizatiei, se va actualiza, din oficiu, cu rata medie anuala a inflatiei din anul precedent, deci si indemnizatia minima va creste, precizeaza Agerpres.
 
Valorile se vor schimba de la 1 martie 2022, odata cu actualizarea indicatorului social de referinta (ISR), asa cum prevede Legea 225/2021, care a aparut in iulie 2021 in Monitorul Oficial.
 
Aceasta enunta ca "Valoarea indicatorului social de referinta se actualizeaza, din oficiu, in fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuala a inflatiei din anul precedent, indicator definitiv, comunicat de Institutul National de Statistica. In situatia in care rata medie anuala a inflatiei are valoare negativa se pastreaza ultima valoare a indicatorului social de referinta".  
 
In momentul de fata, valoarea ISR este de 500 de lei, aceasta fiind aceeasi inca din 2008.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
venituri mame cccmame venituriOUG 111/2010

Data aparitiei: 25 Aprilie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Mamele aflate in CCC vor putea obtine venituri mai mari, in curand. Care sunt CONDITIILE si ce suma nu trebuie sa depaseasca? Nota: 4 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]