Predarea catre persoane fizice a deseurilor NEPERICULOASE. Este legal?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
14 Decembrie 2021
14 Decembrie 2021
Mara Dobrin
Mara Dobrin
deseuri nepericuloaseHG 1061/2008deseuri nepericuloase persoane fizice
Predarea catre persoane fizice a deseurilor NEPERICULOASE. Este legal?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va readucem aminte ca potrivit HG 1061/2008 privind transportul deseurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul Romaniei, transportul deseurilor periculoase se efectueaza de la generator sau detinator, denumit in continuare expeditor, catre operatorul economic care realizeaza operatia de colectare/stocare temporara/tratare/valorificare/eliminare, denumit în continuare destinatar, respectându-se prevederile prezentei hotarari.
 
De asemenea, art.4 al HG 1061/2008 precizeaza si ca:
 
(2)Expeditorul completeaza un formular pentru aprobarea transportului deseurilor periculoase, al carui model este prezentat în anexa nr. 1.
 
(3)Formularul pentru aprobarea transportului deseurilor periculoase, semnat si stampilat, este transmis catre destinatarul deseurilor periculoase. 
 
(4)Destinatarul deseurilor periculoase, la primirea formularului pentru aprobarea transportului deseurilor periculoase, poate accepta efectuarea transportului sau poate solicita informatii suplimentare din partea expeditorului. 
 
 
Ce prevede legea? O firma poate oferi deseuri nepericuloase unei persoane fizice?
 
"O societate poate preda catre persoane fizice deseul nepericulos provenit din constructii si demolari cod 17 09 04? Daca da, ce acte trebuie sa insoteasca transportul?"
 
 
Conform Legii 211/2011 privind regimul deseurilor, cu modificarile si completarie ulteriorare, art. 22 - (1) Producatorul de deseuri sau, dupa caz, orice detinator de deseuri are obligatia de a efectua operatiunile de tratare in conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1)-(3) si art. 20 sau de a transfera aceste operatiuni unui operator economic autorizat care desfasoara activitati de tratare a deseurilor sau unui operator public ori privat de colectare a deseurilor in conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1)-(3) si art. 20, fiind astfel interzisa predarea deseurilor, indiferent de natura acestora, catre persoane fizice.
 
Conform  HG 1061/2008 privind transportul deseurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul Romaniei, transportul deseurilor nepericuloase se efectueaza pe baza formularului de incarcare-descarcare deseuri nepericuloase, al carui model este prevazut in anexa nr. 3 la respectiva HG.
 
Un raspuns oferit de expertii de la emediu >>>
 
 
NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]