Certificatul verde COVID la locul de munca - cand va intra in vigoare? Declaratii contradictorii facute de liderii politici

certificat verde la locul de muncacertificat covid cand va fi introduslege certificat covid pentru angajati
Certificatul verde COVID la locul de munca - cand va intra in vigoare? Declaratii contradictorii facute de liderii politici
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Despre certificatul verde la locul de munca se tot discuta intens de o luna, dar se pare ca acesta ramane in continuare blocat, in contextul in care dezbaterea sa la Camera Deputatilor a fost amanata. Motivul? Vor exista mai multe amendamente care vor modifica proiectul de lege initial, in contextul in care introducerea sa a starnit un val de controverse neasteptat.
 
Iar acest aspect se poate observa chiar din declaratiile neclare facute de liderii politici recent numiti. Pe de-o parte il avem pe premierul desemnat, Nicolae Ciuca, care declara ca introducerea certificatului verde la locul de munca, atat la stat cat si la privat, pare a fi cea mai buna solutie pentru a preveni criza medicala in care ne aflam.
 
Acesta a declarat ca "Certificatul verde reprezinta o prioritate, suntem o tara care, din pacate, am avut o experienta tragica a valului patru (...), fac apel la toti parlamentarii sa inteleaga si sa finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde", asa ca se poate remarca faptul ca premierul desemnat sustine aceasta initiativa respinsa de Senat.
 
Totusi, la polus opus exista declaratiile facute de ministrul propus al Sanatatii, care sustine ca "Certificatul verde este un instrument care salveaza vieti, dar trebuie introdus intr-un moment oportun", a explicat Alexandru Rafila precizand si faptul ca ca nu este impotriva introducerii certificatului, dar doar in anumite domenii de activitate, unde situatia o cere.
 
Ministrul propus Alexandru Rafila, a facut declaratii in acest sens, in Parlament:
 
"Certificatul verde trebuie introdus la doua-trei saptamani de crestere si scos la descrestere...(...) Nu trebuie sa-l prezentam ca pe un instrument opresiv. La nivelul CE exista o preocupare pentru standardizarea unui test pentru testarea reala a imunitatii".
 
Rafila a mai declarat si ca nu se va renunta la legea privind introducerea certificatului verde COVID, dar aceasta va suferi modificari, asa ca actul normativ va fi modificat in acest sens: 
 
”Noi vom folosi certificatul in integralitatea lui, vom folosi si testarea nu doar trecerea prin boala si vaccinarea”, a mai precizat Rafila.
 
Ramane de vazut cand va intra in vigoare certificatul verde la locul de munca, intre timp va reamintim ca introducerea acestuia, ca masura de prevenire a infestarii cu virusul COVID-19 a fost respinsa de Senat, in cursul zilei de miercuri (27.10.2021).
 
In acest sens, proiectul de lege a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” si 60 de voturi „impotriva”. Pentru a fi adoptata legea, erau necesare 69 de voturi, dar PSD si AUR au votat impotriva proiectului de lege.
 
Proiectul propune ca personalul din cadrul unitatilor sanitare publice si private, aflate in subordinea sau coordonarea Ministerului Sanatatii, din cadrul caselor de asigurari de sanatate, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne si unitatilor subordonate, precum si din cadrul laboratoarelor de analize medicale, personalul din cadrul unitatilor de asistenta medicala profilactica si curativa si persoanele fizice care activeaza ca furnizori de servicii medicale, de dispozitive medicale si de medicamente sa fie obligat sa prezinte certificat digital al UE privind COVID-19...mai multe despre legea certificatului verde aici >>>
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
certificat verde la locul de muncacertificat covid cand va fi introduslege certificat covid pentru angajati

Data aparitiei: 25 Noiembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Certificatul verde COVID la locul de munca - cand va intra in vigoare? Declaratii contradictorii facute de liderii politici Nota: 3.9 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]