Introducerea certificatului VERDE pentru angajati a fost RESPINSA de Senat

introducere certificat verde respinsacertificat verde angajaticertificat verde respins
Introducerea certificatului VERDE pentru angajati a fost RESPINSA de Senat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Introducerea certificatului VERDE pentru angajati, ca masura de prevenire a infestarii cu virusul COVID-19 a fost respinsa de Senat, in cursul zilei de miercuri (27.10.2021).
 
In acest sens, proiectul de lege a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” si 60 de voturi „impotriva”. Pentru a fi adoptata legea, erau necesare 69 de voturi, dar PSD si AUR au votat impotriva proiectului de lege, observa Digi24.
 
Astfel, proiectul de lege va merge la Camera Deputatilor, care este for decizional, in acest caz.
 
Va reamintim ca certificatul VERDE sau COVID ar fi trebuit sa fie cerut atat angajatilor din mediul privat cat si celor de la stat, daca proiectul de lege ar fi fost votat favorabil. 
 
La inceputul saptamanii in curs, proiectul de lege care prevede introducerea obligativitatii introducerii Certificatului digital pentru anumite categorii de angajati din administratia publica, dar si din mediul privat, fusese adoptat in Parlament.
 
Proiectul propune ca personalul din cadrul unitatilor sanitare publice si private, aflate in subordinea sau coordonarea Ministerului Sanatatii, din cadrul caselor de asigurari de sanatate, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne si unitatilor subordonate, precum si din cadrul laboratoarelor de analize medicale, personalul din cadrul unitatilor de asistenta medicala profilactica si curativa si persoanele fizice care activeaza ca furnizori de servicii medicale, de dispozitive medicale si de medicamente sa fie obligat sa prezinte certificat digital al UE privind COVID-19.
 
„Raporturile de serviciu in baza carora isi desfasoara activitatea personalul din unitatile publice si private care nu prezinta certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspenda de drept, fara plata drepturilor salariale, pe o perioada de 30 de zile. Suspendarea se constata prin dispozitia scrisa a organului de conducere al unitatii. In situatia in care personalul din unitatile publice cumuleaza 30 de zile de suspendare, raportul de serviciu inceteaza de drept”, informeaza sursa amintita anterior...mai multe despre certificatul verde si categoriile vizate de angajati aici >>>
 
 
 
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
introducere certificat verde respinsacertificat verde angajaticertificat verde respins

Data aparitiei: 27 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Introducerea certificatului VERDE pentru angajati a fost RESPINSA de Senat Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]