Stimulentul de INSERTIE de 1.500 lei, conditiile se modifica

stimulent de insertie 1500 leistimulent de insertie 2021stimulent insertie OUG 26/2021
Stimulentul de INSERTIE de 1.500 lei, conditiile se modifica
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune pentru parintii care doresc sa se intoarca la munca, in contextul in care stimulentul de insertie de 1.500 lei ar putea fi acordat acelora care se intorc in campul muncii inainte de implinirea varstei de un an a copilului, nu doar sase luni, asa cum este in prezent.
 
Concret, vor beneficia de acest stimulent de insertie de 1.500 lei si parintii care se intorc pana intr-un an, la locul de munca. In momentul de fata, beneficiaza de aceasta suma doar cei care se intorc pana in 6 luni, dupa nasterea copilului, respectiv un an, in cazul copilului cu dizabilitati.
 
In urma cu cateva luni, Comisia de munca si protectie sociala propunea un proiect de lege in acest sens, iar acesta a primit aviz favorabil, dar acum are nevoie de votul Camerei Deputatilor pentru a merge mai departe.
 
Va readucem aminte ca anul acesta, in luna aprilie, a intrat in vigoare si OUG 26/2021, pentru majorarea stimulentului de reinsertie si noua procedura de aprobare a concediului de maternitate.
 

Stimulent de insertie de 1.500 lei si pentru cei care au copii cu dizabilitati

 
In acest context, stimulentul de insertie de 1.500 lei va fi acordat parintelui care revine la munca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului, respectiv doi ani in cazul copilului cu dizabilitati, prevede proiectul de lege.
 
ATENTIE!
 
Stimulentul de insertie se acorda pana la implinirea de copil a varstei de 3 ani fara a mai fi necesar ca salariatul sa revina la locul de munca si sa realizeze venituri impozabile cu 60 de zile anterior implinirii de catre copil a varstei de 2 ani. 
 
Aceasta modificare a fost introdusa prin OUG 26/2021 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. 
 
 
Conform art. IV din acest act normativ:
 
Art. IV. - (1) Prevederile art. 7 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, se aplica si persoanelor care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: 
 
      a) au beneficiat de concediu si indemnizatie pentru cresterea copiilor si/sau de stimulentul de insertie; 
      b) realizeaza venituri supuse impozitului din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; 
      c) copiii nu au implinit varsta de 3 ani, respectiv 4 ani in cazul copilului cu dizabilitati. 
 
(2) In vederea acordarii stimulentului de insertie potrivit alin. (1) de la data intrarii in vigoare a prevederilor art. I din prezenta ordonanta de urgenta, persoanele depun o noua cerere in termen de 30 de zile lucratoare de la aceasta data. 
 
(3) In situatia in care se depaseste termenul prevazut la alin. (2), stimulentul de insertie se acorda de la data depunerii cererii. 
 
 
 
 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
stimulent de insertie 1500 leistimulent de insertie 2021stimulent insertie OUG 26/2021

Data aparitiei: 07 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Stimulentul de INSERTIE de 1.500 lei, conditiile se modifica Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]